Οργή εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ για το non paper της Αριστοτέλους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
«Το υπουργείο Υγείας είναι αποφασισμένο να καθαρίσει μέχρι τέλους το «απόστημα» του ΚΕΕΛΠΝΟ». Αυτός ο χαρακτηρισμός στο non paper που έβγαλε το υπουργείο υγείας με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, -σύμφωνα με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές και παράνομες οι αναγκαστικές παραιτήσεις 3 μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη-προκάλεσε την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του οργανισμού.

Σε ανακοίνωση τους μάλιστα καταγγέλλουν την τελευταία διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακοδιοίκηση και υποστηρίζουν ότι έχουν αποστείλει στοιχεία στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα αναφέρουν :
«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ένα πρώτο βήμα για να λάβουν τέλος οιτακτικές εκφοβισμού και αποκλεισμού που έχουμε υποστεί το τελευταίο διάστημα. Δεν θα επιτρέψουμε οι πλάτες των εργαζομένων να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης και εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να επιδείξει σεβασμό απέναντι στους εργαζομένους, καταδικάζοντας τις δηλώσεις των «κύκλων» του Υπουργείου Υγείας «περί αποστήματος», δηλώσεις που προσβάλλουν και ισοπεδώνουν συλλήβδην 600 εργαζομένους, το έργο και την προσφορά δεκαετιών και δυσφημούν έναν ολόκληρο οργανισμό.»