Ώρα μηδέν στο «Μεταξά»; Η ώρα μηδέν έχει έρθει γενικά στο ΕΣΥ! Και σήμερα ο κ. Πολάκης «τελειώνει» και τις ΜΕΘ…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Εντύπωση προκάλεσε χθες το βράδυ σε πολλούς το ρεπορτάζ του Mega στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" στο οποίο οι συγγενείς των ασθενών φέρνουν βαμβάκι και ...σεντόνια. Εμείς γνωρίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια πάνε οι ασθενείς με τα σεντόνια τους στα περισσότερα νοσοκομεία της περιφέρειας! Πρώτη φορά το ακούτε; Και εμένα της ίδιας μου έχουν ζητήσει να αγοράσω ένα υλικό από το παρακείμενο ιδιωτικό φαρμακείο καθώς δεν το διέθετε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο οποίο μετέφερα ασθενή για να κάνει ράμματα στο κεφάλι... Το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει, και ό,τι λειτουργεί, είναι με το φιλότιμο και την εργατικότητα όσων έχουν παραμείνει σε αυτό εξαντλημένοι και υποαμειβόμενοι ! Σήμερα εξάλλου, το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ συνεδριάζει για να εξετάσει την εισήγηση να ακυρωθεί ο πολύπαθος διαγωνισμός για την στελέχωση των κλειστών κλινών ΜΕΘ... Με τις υγείες μας!

Μια συνάδελφος του ιατρικού ρεπορτάζ αναρωτιόταν προ ημερών πως είναι δυνατόν μία νοσηλεύτρια να φροντίσει στην νυχτερινή βάρδια 40 χειρουργημένους ασθενείς…;

Η απάντηση είναι ότι «δεν μπορεί» γι’ αυτό και …ανθούν οι αποκλειστικές και η ελληνική συνήθεια να μένει με τον άρρωστο ένας δικός του άνθρωπος. Οι νοσηλευτές «φώναζαν» και προ κρίσης για την υποστελέχωση των νοσοκομείων αλλά μετά το πρώτο μνημόνιο και την επίσπευση των διαδικασιών συνταξιοδότησης για όσους μπορούσαν, η κατάσταση είναι «άγρια» στα δημόσια νοσοκομεία! Χθες εξάλλου από την αυτοψία του εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του 1ου Περιφερειακού Τμήματος Αττικής και Νήσων Αιγαίου της ΕΝΕ και εκπροσώπου του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Διοίκησης, προέκυψε ότι υπολειτουργεί η πλήρως εξοπλισμένη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο Νοσοκομείου Χίου λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης, φάνηκς ότι οι αεροδιακομιδές αποτελούν την καθημερινότητα των γιατρών με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την υγεία των κατοίκων αλλά και για το κόστος στο σύστημα υγείας.

Το κλιμάκιο των εκπροσώπων πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΛ στην περιοχή του Χαλκειούς, όπου βρίσκεται το κέντρο καταγραφής μεταναστών – προσφύγων. Η επίσκεψη ανέδειξε το μέγεθος των υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει στην περιοχή, από το προσφυγικό.

Η κυβέρνηση αυτή εξελέγει υποσχόμενη άμεσες προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές αλλά και ενδυνάμωση των δημόσιων δομών υγείας, ΕΣΥ και ΠΕΔΥ… Αντ΄αυτού, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας που μας έχει κάνει την χάρη να μας δίνει πολλές ειδήσεις τα τελευταία 24ωρα, με την κίνησή του να ζητήσει παράτυπα τους φακέλους των υποψηφίων από τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ, δημιούργησε εκτός από την πολιτική αστάθεια, τις «συνθήκες Βόρειας Κορέας» που απαιτούν ακύρωση του διαγωνισμού! Αυτό άλλωστε αναμένεται να γίνει σήμερα που συνεδριάζει το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.