Ωνάσειο: Ημερίδα «Καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση»

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση», την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα «Στέλιος Παπαδημητρίου».

Η θεματολογία καλύπτει θέματα όπως ο καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα, το λιπιδαιμικό προφίλ και η πρόληψη στους ρευματικούς ασθενείς, διαγνωστικά εργαλεία για την προσέγγιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στους ρευματικούς ασθενείς, ο ρόλος της άσκησης, της μουσικής και του χορού στους καρδιαγγειακούς και ρευματικούς ασθενείς. Μετά το πέρας της Ημερίδας, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Αίθριο του Ωνασείου.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση ασθενών με ρευματικά νοσήματα για την πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι ρευματικοί ασθενείς παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα καρδιαγγειακών προβλημάτων απ’ ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Η καρδιαγγειακή νόσος σε αυτή την ομάδα ασθενών είναι συνήθως σιωπηλή, με αποτέλεσμα η διάγνωση να τίθεται πολύ αργά.

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ασθενείς και σε επαγγελματίες υγείας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στον ιστότοπο www.onasseio.gr.