Ωνάσειο: Ημέρα Καρδιάς 2016 με Tai chi και αρχαία ελληνική μουσική για την υγεία της καρδιάς

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Δύο αρχαίοι πολιτισμοί, ο ελληνικός και ο κινεζικός, συναντιώνται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, σε εκδήλωση που οργανώνει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 11:00, στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών «Ι. Φωκιανός» (Βασ. Ολγας 1, Ζάππειο – έναντι του Παναθηναϊκού Σταδίου) στην Αθήνα.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει πρόγραμμα άσκησης tai chi και συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής. Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση της άσκησης ως μέσο πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Τι είναι το tai chi; To tai chi είναι κινεζική πολεμική τέχνη, ήπιας εξάσκησης που μπορεί να αποφέρει πολλά οφέλη για την υγεία. Συμβάλλει στη μυϊκή ενδυνάμωση, στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην καλύτερη ισορροπία, στη μείωση του άγχους, στη βελτίωση των δεικτών παραγόντων κινδύνου που επιβαρύνουν την καρδιά, όπως η αρτηριακή υπέρταση και η χοληστερίνη, στη μείωση του άγχους και του στρες.

Την επιμέλεια του προγράμματος άσκησης tai chi που θα παρουσιαστεί, έχει το Κέντρο Πολιτισμού Σαολίν «Κόκκινος Φοίνικας» και θα περιλαμβάνει ασκήσεις κατάλληλες για αρχαρίους. Οι αθλούμενοι θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και αθλητικά παπούτσια. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ενδείκνυται για παιδιά άνω των 12 ετών. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δωρεάν μπλουζάκια.

Στο δεύτερο μέρος του εκδήλωσης, o πολυσχιδής συνθέτης και ερμηνευτής Νίκος Ξανθούλης θα παρουσιάσει έργα αρχαίας ελληνικής μουσικής και δικές του συνθέσεις για αρχαία λύρα. Θα τον συνοδεύει στο βιολοντσέλλο η Χριστίνα Κολοβού. Η ανακατασκευή της αρχαίας λύρας είναι έργο του βραβευμένου από την UNESCO οργανοποιού Νικολάου Μπρα.

Η Εταιρεία Βίκος θα ενυδατώσει και θα δροσίσει τους αθλούμενους με το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΒΙΚΟΣ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.onasseio.gr ή να τηλεφωνούν στο 210 94 93 188 (Δευτέρα – Παρασκευή, 08:30 – 15:30).