Ωνάσειο: Διαδικτυακό σεμινάριο για τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων στην Ελλάδα

  • Ρούλα Τσουλέα
μεταμοσχεύσεις
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021. Θα αρχίσει στις 4 το απόγευμα. Θα παρουσιασθούν οι εξελίξεις και οι προκλήσεις στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων

Διαδικτυακό σεμινάριο στην οποία θα παρουσιασθούν οι εξελίξεις στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων παγκοσμίως, διοργανώνει το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Στη διάρκειά του κορυφαίοι επιστήμονες θα παρουσιάσουν την πορεία του Προγράμματος Μεταμοσχεύσεων Πνευμόνων του ΩΚΚ, αλλά και τις ενδείξεις, την παθολογία και την παρακολούθηση των μεταμοσχεύσεων αυτών. Θα παρουσιαστούν επίσης οι νεότερες τεχνικές στις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων και στη λήψη μοσχευμάτων.

Όπως ανακοίνωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Πρόγραμμα Μεταμόσχευσης Πνεύμονα άρχισε πάλι στη χώρα μας, έπειτα από 10 χρόνια διακοπής. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη «στις συντονισμένες προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και του ΩΚΚ», αναφέρει. Καθοριστική ήταν επίσης η συμβολή του Προγράμματος Υποτροφιών του Ιδρύματος Ωνάση για τη μετεκπαίδευση Ελλήνων ιατρών στο εξωτερικό.

Το διαδικτυακό σεμινάριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρες 16:00-20:00. Η συμμετοχή σε αυτό είναι ελεύθερη. Για να το παρακολουθήσετε, συνδεθείτε με το link https://www.livemedia.gr/onassis-health-webinar-3.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του webinar ή στα email mediaoffice-health@onassis.org και pr@ocsc.gr.