Ομόφωνη εκλογή του κ. Πασχάλη Αποστολίδη ως προέδρου του ΣΦΕΕ

  • Iatropedia
Σκυτάλη σήμερα στον ΣΦΕΕ από τον Κώστα Φρουζή της Novartis Hellas, στον Πασχάλη Αποστολίδη της Abbvie Hellas and Cyprus.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Νέο πρόεδρο έχει από απόψε ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος με τον κ. Πασχάλη Αποστολίδη, διευθύνοντα σύμβουλο στην Abbvie να αναλαμβάνει τη συνέχιση του δύσκολου έργου που επετέλεσε μέχρι χθες ο Κώστας Φρουζής. Ο τελευταίος παραμένι στο ΔΣ του Συνδέσμου αλλά υποχρεώσεις στην εταιρία δεν του αφήνουν πια αρκετό χρόνο ώστε να συνεχίσει από την θέση του προέδρου του ΣΦΕΕ.

Ο κ. Αποστολίδης εκλέγεται στο Δ.Σ. του ΣΦΕΕ από το 2003 και εχει διατελέσει ταμίας και αντιπρόεδρος για θέματα ΕΟΦ, τιμολόγησης και αποζημίωσης.

Έχει σπουδάσει χημεία και oικονομική γεωγραφία και έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στη φαρμακευτική χημεία στον Καναδά και στη Γλακώβη στο τμήμα χημικών μηχανικών. Το 1986 ξεκίνησε την καριέρα του στον κλάδο Διαγνωστικών της Abbott (Ελλάς ) στις πωλήσεις. Το 1990 μετακομίζει στα κεντρικά γραφεία Ευρώπης του κλάδου Διαγνωστικών στη Γερμανία αναλαμβάνοντας διάφορες θέσεις στα εμπορικά και τμήματα μάρκετινγκ ενώ κατά τη διετία 1996-1997 διετέλεσε Διευθυντής Marketingτου κλάδου Διαγνωστικών. Το 1997 μετακινήθηκε στον Φαρμακευτικό κλάδο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σικάγο, ως Εμπορικός Διευθυντής για την Ευρώπη. Από το 2001 μέχρι το 2012 κατείχε τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας AbbottLaboratoriesγια την Ελλάδα και Κύπρο.

Από τον Ιανουάριο του 2013 είναι διευθύνων σύμβουλος της AbbVie για την Ελλάδα και Κύπρο, μιας νέας, βιοφαρμακευτικής εταιρείας που προήλθε από το διαχωρισμό της Abbott Laboratories σε δύο ανεξάρτητες εταιρείες και διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό της καινοτόμα φάρμακα για σοβαρά και χρόνια νοσήματα.

Η σύνθεση του ΔΣ έχει ως εξής κατά τα άλλα:

-Αναπληρωτής πρόεδρος εξελέγη ομόφωνα ο κ. Κωνσταντίνος Παναγούλιας, Γενικός Διευθυντής Vian και Αντιπρόεδρος Vianex

-Αντιπρόεδροι εξελέγησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης (Διευθύνων Σύμβουλος Genesis Pharma), υπεύθυνος για θέματα Οφειλών/Ομολόγων/Φορολογικών Θεμάτων

Σταύρος Θοδωράκης (Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Chiesi), υπεύθυνος για θέματα ΕΟΦ.

Μάριος Κοσμίδης (Γενικός Διευθυντής Win Medica), υπεύθυνος για θέματα ΕΟΠΥΥ/Λίστας Αποζημίωσης/ Clawback.

Κωνσταντίνος Παναγούλιας (Γενικός Διευθυντής Vian και Αντιπρόεδρος Vianex), υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης και Νοσοκομείων.

Ολύμπιος Παπαδημητρίου (Γενικός Διευθυντής Novo Nordisk Ελλάς), υπεύθυνος για θέματα Τιμολόγησης.

Σπύρος Φιλιώτης (Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Pharmaserve-Lilly), υπεύθυνος της Ειδικής Επιτροπής Κλινικών Μελετών.

– Γενικός Γραμματέας: Εξελέγη ομόφωνα o κ. Κωνσταντίνος Κοφινάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδος και Κύπρου Merck

-Ταμίας: Εξελέγη ομόφωνα ο κ. Νικόλαος Βαρελάς, Διευθύνων Σύμβουλος Galenica

-Μέλη οι κ.κ. Roberto Greco, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Διευθυντής Χωρών Αδριατικής GlaxoSmithKline Greece – Πρόεδρος PhRMA Innovation Forum Greece

Δημήτριος Αναγωστάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάδας και Κύπρου Boehringer Ingelheim

Μάρκος Γερασόπουλος, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Ομίλου Sanofi Aventis Ελλάδας

Μάριος Κάτσικας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Proton Pharma

Νικόλαος Κεφαλάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Janssen-Cilag Greece

Κωνσταντίνος Φρουζής, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής Novartis Ελλάδος.