Ομάδα εργασίας ΚΑΙ για την φαρμακευτική δαπάνη

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ομάδα εργασίας για τον αποτελεσματικό έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης και τη διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης των πολιτών στα αναγκαία φάρμακα, συγκροτείται με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού. Ο ρόλος της είναι συμβουλευτικός και θα πρέπει να παραδώσει την πρότασή της στον υπουργό Υγείας μέχρι την 31η Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται το έργο της.

 

Αντικείμενα της δραστηριότητάς της Ομάδας εργασίας είναι η παρακολούθηση της εξέλιξης της εξωνοσοκομειακής και ενδονοσοκομειακής φαρμακευτικής δαπάνης και όχι μόνον…

Επίσης θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των παρεμβάσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και στην ανάλυση των παραμέτρων που επιδρούν αυξητικά στις δαπάνες (δημόσιες και ιδιωτικές) για το φάρμακο.

Τέλος η νέα ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας θα διατυπώσει και θα τεκμηριώσει προτάσεις «αναφορικά με το κανονιστικό πλαίσιο και τις απαιτούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, προκειμένου να ελεγχθεί αποτελεσματικότερα η φαρμακευτική δαπάνη και να καλυφθούν αξιόπιστα οι φαρμακευτικές ανάγκες του πληθυσμού».

Να θυμίσουμε ότι 6 ομάδες εργασίας έχουν αρχίσει να αναζητούν τους τρόπους στήριξης και προώθησης του ελληνικού φαρμάκου. Ενώ και για άλλα θέματα του ΥΥΚΑ έχουν συσταθεί άλλες ομάδες εργασίας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ