Ομάδα Αιγαίου: 24ος Διάπλους Αιγαίου Πελάγους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο 24ος Διάπλους της Ομάδας Αιγαίου ξεκινάει την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 και θα διαρκέσει 12 ημέρες, μέχρι και τη Δευτέρα 21 Μαΐου.

Η Ομάδα, με 11 φουσκωτά και το εξειδικευμένο σκάφος της, «ΜΗΝΑΣ Ε», θα διανύσει περισσότερα από 410 ναυτικά μίλια και θα επισκεφθεί τους Φούρνους, τη Θύμαινα, την Πάτμο, τη Δονούσα, την Αμοργό, τη Φολέγανδρο, την Ίο και το Κουφονήσι.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 110 εθελοντές, μεταξύ των οποίων περισσότεροι από 35 ιατροί, 18 και πλέον ειδικοτήτων.

Εξετάσεις

Στα νησιά αυτά θα διενεργηθούν δωρεάν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Μέσα στα πλαίσια της εκστρατείας μας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού, έχουν προγραμματιστεί σχετικές ενημερωτικές ομιλίες, βιωματικά σεμινάρια και θα λειτουργήσουν ειδικά ιατρεία μαστού με κλινικές εξετάσεις και υπερηχογραφικούς ελέγχους. Θα προσφερθεί, επίσης, εξοπλισμός και αναλώσιμα στα ιατρεία των νησιών.

ΙΑΤΡΙΚΑ.ΟΓΚΟ.ΚΑΤΟΙΚΟΝ_JIM_8777_gpm

Στα σχολεία θα προσφερθεί εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό υλικό καθώς και υποτροφίες φοίτησης σε εκπαιδευτικό ίδρυμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές εκδηλώσεις και μια σειρά από σημαντικά έργα υποδομής.

Πληροφορίες για την Ομάδα Αιγαίου

Η Ομάδα Αιγαίου είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται, από το 1995, στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου προσφέροντας, σε αμιγώς εθελοντική βάση κοινωνικές και ιατρικές υπηρεσίες με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών, προωθώντας ταυτόχρονα τα ιδεώδη του εθελοντισμού, της συμμέτοχης και της κοινωνικής προσφοράς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν