Ολόκληρη συζήτηση για την Αγία Βαρβάρα και τον κ. Κουρουμπλή…

  • Iatropedia
Διχασμένοι και κατά περίπτωση...ενοχλημένοι παρουσιάζονται οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, σχετικά με την παρουσία του υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" όπου θα μεταφερθεί το πρωί της Παρασκευής το ιερό σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας ώστε να το προσκυνήσουν οι ασθενείς.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Το σκήνωμα της Αγίας έφτασε με τιμές αρχηγού κράτους την Δευτέρα το απόγευμα στην χώρα μας μετά από 1000 χρόνια που φυλάσσεται στην Ιταλία. Ούτως ή άλλως οι τιμές αρχηγού κράτους που αποδόθηκαν και οι επίσημοι που παραβρέθηκαν θεωρήθηκαν υπερβολικά…Η απόφαση του κ. Κουρουμπλή να παραστεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής στην μεταφορά τυ σκηνώματος στο αντικαρκινικό «Άγιος Σάββας» όμως προκάλεσε μέχρι και πικρόχολα σχόλια από εκπροσώπους του κυβερνώντος κόμματος.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Ν.Φίλης δήλωσε ότι «πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Αγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Αγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας».

Στο τηλεοπτικό σταθμό Mega, μάλιστα ο ίδιος πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει για «εμπόριο λειψάνων», με αφορμή την μεταφορά τους στον Αγιο Σάββα, σημειώνοντας ότι «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».

Προβληματισμένοι εμφανίζονται εξάλλου σε δηλώσεις τους τόσο ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ όσο ακι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Παρά τις αντιδράσεις ωστόσο, ο υπουργός Υγείας νοεί να είναι ο πρώτος υπουργός της Αριστεράς που θα συνοδεύσει σκήνωμα σε νοσοκομείο για να λάβουν ευλογία οι ασθενείς. Και στ΄αλήθεια ελάχιστο ενδιαφέρον θα έπρεπε να έχει κάτι τέτοιο καθώς τα νοσοκομεία καταρρέουν από πράξεις και παραλείψεις ανθρώπων κι όχι την ύπαρξη ή όχι της Χάρης του Θεού.

.