Όλοι εναντίον όλων για τις παρουσίες στο ΔΣ του ΕΚΑΒ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το ΑΡΣΙ και ο κ. Πάνος Παπανικολάου κατά του ΠΙΣ και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, το ΕΚΑΒ κατά του ΠΙΣ, ο ΠΙΣ κατά του κ. Παπανικολάου και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος έχει δίκιο, αν δεν έχει ζήσει την κατάσταση "από μέσα".

Ήταν τον Ιούνιο του 2015 που με Υπουργική Απόφαση του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, ορίζονται τρία νέα μέλη στο Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), μεταξύ των οποίων ο νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νικαίας, Πάνος Παπανικολάου, μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

Ο κ. Παπανικολάου, όμως λόγω και των υποχρεώσεών του στην ΟΕΝΓΕ, δεν κατάφερε να πάει σε πολλές συνεδριάσεις και τον «καρατόμησαν» με συνοπτικές διαδικασίες. Εκείνος αναφέρεται σε «καθεστωτικές» πρακτικές, το ygeianet γράφει σχόλιο εναντίον του και πάει λέγοντας…

Διαβάστε παρακάτω το σχόλιο του ygeianet:

Σύμφωνα με το νόμο, ένα από τα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ υποδεικνύεται από τον ΠΙΣ. Τον Ιανουάριο του 2016 ο ΠΙΣ υπέδειξε ως εκπρόσωπό στο ΔΣ του ΕΚΑΒ το μέλος της ΑΡΣΙ κ. Παπανικολάου Παναγιώτη.

Δυστυχώς ο κ. Παπανικολάου, αντί να τιμήσει την εμπιστοσύνη του ΠΙΣ, απουσίαζε κατά σύστημα από τις συνεδριάσεις του ΔΣ. Απουσίασε σε 21 από τις 31 συνεδριάσεις, χωρίς μάλιστα να ειδοποιεί τον αναπληρωματικό του προκειμένου να συμμετάσχει εκείνος στη συνεδρίαση.

Το ΕΚΑΒ, τηρώντας τις προβλέψεις του νόμου, έστειλε έγγραφο προς το υπουργείο Υγείας ζητώντας την αντικατάσταση του μέλους που βρίσκονταν σε παρατεταμένη αποχή από την εκπροσώπηση του φορέα του και το υπουργείο Υγείας ζήτησε από τον ΠΙΣ να αντικαταστήσει τον κ. Παπανικολάου και να υποδείξει άλλον εκπρόσωπο.

Ο ΠΙΣ ζήτησε από την παράταξη να ορίσει άλλον εκπρόσωπο, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, παρά τον επαρκή χρόνο που δόθηκε, οπότε ο ΠΙΣ όρισε ως νέο τακτικό μέλος το ήδη αναπληρωματικό.

Μετά απ΄ όλα τα παραπάνω, θα ανέμενε κανείς ότι ο κ. Παπανικολάου θα ζητούσε συγνώμη για τον απαράδεκτο τρόπο που εκπροσώπησε τους συναδέλφους του ή τουλάχιστον θα σιωπούσε.
Απεναντίας εκείνος αντί συγνώμης ζητά τα ρέστα, εγκαλώντας το ΔΣ του ΠΙΣ για πολιτική δίωξη!!

Γράφει καταγγελίες και στέλνει επιστολές και e-mail προς κάθε κατεύθυνση, αποσιωπώντας τεχνηέντως τις απουσίες του. Ας πάψει ο κ. Παπανικολάου να συμπεριφέρεται ως μαθητής που έκανε κοπάνες κι έμεινε μετεξεταστέος λόγω απουσιών.

Αν ευχαριστήθηκε τις κοπάνες χαλάλι του. Δε χρειάζεται όμως να σκούζει κι από πάνω, ώστε να προσελκύει την προσοχή και τη συμπάθειά..
Ygeianet

Διαβάστε παρακάτω σχετικό σχόλιο στην ιστοσελίδα του ΑΡΣΙ:

Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή 9-4-2017

Τόσο στην προηγούμενη όσο και στην παρούσα θητεία, είναι προκλητική η απουσία του ΠΙΣ από όλα τα μέτωπα που αφορούν τα προβλήματα της μεγάλης πλειοψηφίας των γιατρών της χώρας, αυτοαπασχολούμενων και νοσοκομειακών. Η απουσία αυτή είναι αποκλειστική ευθύνη των ηγεσιών των κομματικών παρατάξεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Χαρακτηριστικό είναι πως η ίδια απουσία και αδράνεια που υπήρχε για τα ίδια προβλήματα επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνεται και τώρα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το καυτό θέμα του ασφαλιστικού. Οι παρατάξεις που συγκροτούν το προεδρείο στον ΠΙΣ όχι μόνο δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα πέρα από γενικόλογα ανούσια ευχολόγια ούτε για τα χάλια του ΤΣΑΥ και του ΕΤΕΑ τόσα χρόνια ούτε για τον αντιασφαλιστικό νόμο – λαιμητόμο Κατρούγκαλου πρόσφατα, αλλά προκλητικά εξακολουθούσαν να δίνουν άλλοθι σε όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις διατηρώντας τους εκπροσώπους του ΠΙΣ στις διοικήσεις του ΤΣΑΥ και του ΕΤΕΑ. Έτσι με ευθύνη τους ο ΠΙΣ όλα τα τελευταία χρόνια εμφανιζόταν ως ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ στην μνημονιακή κατεδάφιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας και στην ληστεία των ασφαλιστικών εισφορών μας.

Η αγαστή συνεργασία των παρατάξεων αυτών ανεξαρτήτως συγκεκριμένης μνημονιακής κυβέρνησης, έχει απροκάλυπτα τον χαρακτήρα «στήριξε τώρα που κυβερνά το κόμμα μου και θα στηρίξω κι εγώ αύριο που θα κυβερνά το δικό σου». Άλλωστε παρόμοια συνεργασία μεταξύ των ίδιων παρατάξεων με συνενοχή των ίδιων φυσικών προσώπων επί προηγούμενης και παρούσας κυβέρνησης υπήρχε και στην προηγούμενη θητεία της ΟΕΝΓΕ. Η αιτία φυσικά είναι πως οι κομματικοί φορείς των παρατάξεων αυτών (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) συμφωνούν απόλυτα στην ουσία της πολιτικής του μαύρου μετώπου κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Μια πολιτική που θίγει βάναυσα τα δικαιώματα του λαού μας αλλά και τα δικαιώματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών. Μια πολιτική που προωθεί τα ιδιοτελή καπιταλιστικά συμφέροντα των μεγαλοκλινικαρχών, των πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκων και υλικών, των ιδιωτικών διαγνωστικών αλυσίδων αλλά και μεγαλογιατρών – εργοδοτών που εκμεταλλεύονται τόσο τον ανθρώπινο πόνο όσο και τους συναδέλφους τους.

Πρόσφατα, το καθεστωτικό αυτό σύμπλεγμα στον ΠΙΣ διέπραξε ακόμα μια ασχήμια που αποδεικνύει πως οι ηγεσίες των τριών παρατάξεων δεν είναι απλά υποτελείς στην κυβερνητική πολιτική γενικά, αλλά πως επιπρόσθετα είναι πειθήνια όργανα συγκεκριμένων κυβερνητικών μηχανισμών. Συγκεκριμένα, η εκπροσώπηση του ΠΙΣ στο ΔΣ του ΕΚΑΒ γινόταν ως τώρα από μέλος της Αγωνιστικής Ιατρικής Συμμαχίας στην οποία συμμετέχει και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή. Είναι μόνο μία από τις δεκάδες εκπροσωπήσεις του ΠΙΣ σε διάφορα διοικητικά και άλλα όργανα, οι οποίες συνήθως διανέμονται ανάμεσα στις τρεις συγκεκριμένες παρατάξεις, απλά για την συγκεκριμένη εκπροσώπηση δεν είχε τύχει να δηλωθεί ενδιαφέρον από κάποιο μέλος τους και η Αγωνιστική Ιατρική Συμμαχία την είχε διεκδικήσει για να συνεπικουρήσει τους γιατρούς και τους άλλους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ που επίσης έχουν στο ΔΣ του ΕΚΑΒ αιρετούς εκπροσώπους. Όμως η παρουσία του εκπροσώπου μας εκεί καθόλου δεν ήταν αρεστή στους διορισμένους διοικούντες το ΕΚΑΒ, ούτε επί προηγούμενης κυβέρνησης ούτε επί σημερινής.
– Και επί προηγούμενης διοίκησης, και επί σημερινής είχαμε δηλώσει την αντίθεσή μας στις διάφορες μεθοδεύσεις ματαίωσης προμήθειας νέων ασθενοφόρων οχημάτων και τη επίμονή μας στο κρίσιμο ζήτημα της ανανέωσης του στόλου όπως είναι το διαχρονικό αίτημα των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ.
Επί σημερινής διοίκησης επιπρόσθετα, εκφράσαμε την αντίθεσή μας σε μια σειρά από παράτυπες μεθοδεύσεις σε βάρος γιατρών του ΕΚΑΒ που αφορούν με καθαρά κομματικά κριτήρια καθαιρέσεις από θέσεις Διευθυντών τομέων και παραρτημάτων, αλλά και σε σχετικές αστήρικτες πειθαρχικές διώξεις. Ενεργήσαμε πάντα σε κοινή στάση με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων του ΕΚΑΒ. Μάλιστα, κάποιες από τις υποθέσεις αυτές βρίσκονται ήδη υπό δικαστική διερεύνηση.

Ο διορισμένος πρόεδρος του ΕΚΑΒ και το υπουργείο Υγείας, για να απαλλαγούν από την «ενοχλητική» παρουσία μας εκεί μεθόδευσαν μια έγγραφη «καταγγελία» προς τον ΠΙΣ επικαλούμενοι απουσίες του εκπροσώπου μας από συνεδριάσεις του ΔΣ του ΕΚΑΒ. Απουσίες που κατά τεκμήριο οφείλονταν σε άλλες υποχρεώσεις του εκπροσώπου μας (συγκεκριμένα με την ΟΕΝΓΕ εκτός Αθήνας) και για τις οποίες πάντα έγκαιρα ειδοποιούσε την εκεί γραμματεία ώστε να ειδοποιείται ο αντικαταστάτης του. Χαρακτηριστικό είναι πως ο εκπρόσωπός μας ουδέποτε καμία απολύτως έγγραφη ή προφορική ενημέρωση έλαβε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για το θέμα αυτό, μάλιστα ως και σήμερα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αρνείται να του κοινοποιήσει τα σχετικά έγγραφα, αποδεικνύοντας με την στάση του αυτή πως η επίκληση «απουσιών» ήταν καθαρά προσχηματική.

Το ΔΣ του ΠΙΣ με ευθύνη των τριών παρατάξεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ακολούθησε ακριβώς την ίδια απαράδεκτη τακτική. Χωρίς καμία απολύτως ενημέρωση του εκπροσώπου μας έγγραφη ή προφορική και χωρίς να τον καλέσουν σε συνεδρίαση του ΠΙΣ για να ακούσουν την άποψή του, τον αντικατέστησαν με συνοπτικές διαδικασίας «μοιράζοντας» μεταξύ τους (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) και αυτήν την εκπροσώπηση του ΠΙΣ όπως έχουν κάνει και σχεδόν με όλες τις υπόλοιπες.

Έτσι ο ΠΙΣ πάντα με ευθύνη των τριών συγκεκριμένων παρατάξεων, είναι πλέον συνένοχος και σε συγκεκριμένες παρατυπίες και διώξεις σε βάρος γιατρών του ΕΚΑΒ που διαπράττονται από συγκεκριμένους κυβερνητικούς μηχανισμούς. Ο κατήφορος δεν έχει πάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν