ΟΚΑΝΑ με …γκρίζο φόντο! Εξελίξεις με παραιτήσεις και αλληλοκατηγορίες

  • Iatropedia
Μια απίστευτη υπόγεια κόντρα είναι σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα μεταξύ της υφυπουργού Υγείας Ζέτας Μακρή και της Προέδρου του Οργανισμού Κατά των ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) Μένυς Μαλλιώρη με συνέπεια να υπάρχουν πλέον και παραιτήσεις.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οι σχέσεις των δύο γυναικών φαίνεται ότι δεν ήταν ποτέ καλές. Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η υφυπουργός αρμόδια για τα θέματα πρόληψης κατά των ναρκωτικών άρχισε να διερευνά το ζήτημα του ΟΚΑΝΑ.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κ.Μακρή αμφισβήτησε τις φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται από τον Οργανισμό για την απεξάρτηση ενώ από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ υπερασπιζόταν τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια.

Μ αυτά και μ αυτά και λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΟΚΑΝΑ η υφυπουργός Υγείας, όπως υποστηρίζουν εντέχνως στενοί της συνεργάτες, εντόπισε μια μαύρη τρύπα στα οικονομικά του οργανισμού. Ήρθαν και ορισμένες συνεντεύξεις της προέδρου Μ.Μαλλιώρη που έκαναν το κλίμα ακόμη πιο εκρηκτικό.

Γι αυτό και της ζητήθηκε η παραίτησή της την οποία ωστόσο είχε δώσει …πολλάκις τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της κακής συνεργασίας.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο ΟΚΑΝΑ το 2014 θα χρηματοδοτηθεί με 20,3 εκατ. ευρώ καθώς και με άλλα 6,5 εκατ. για τα έξοδα των κέντρων πρόληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άνω κάτω κυβέρνηση – γιατροί για τον ΕΟΠΥΥ! Πότε ξεκινά η διαθεσιμότητα

Κινητικότητα με …εορταστικό πνεύμα στα νοσοκομεία! Πότε έρχεται το κύμα

Προς αναζήτηση…ρευστού ο ΕΟΠΥΥ! Τα κουρεμένα κονδύλια και η μειωμένη κρατική συμμετοχή

Ελπίδα για διάλογο μετά την συνάντηση γιατρών με Σαμαρά: Τι ζήτησε ο πρωθυπουργός