ΟΚΑΝΑ: «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις Εξαρτήσεις»

  • Iatropedia
Ο ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης ΕΣΠΑ «Καμπάνια Ενημέρωσης για τις Εξαρτήσεις», διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις στο Ηράκλειο, την Πάτρα, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή και τη Λάρισα, από την Τρίτη 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015.

Ο ΟΚΑΝΑ απευθύνει ανοικτό κάλεσμα προς όλους, με σημείο συνάντησης κεντρικές πλατείες των 5 πόλεων, όπου θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο. Έμπειρα στελέχη από τις Θεραπευτικές Μονάδες του ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και της Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας θα παρέχουν στους πολίτες εξειδικευμένη πληροφόρηση και αξιόπιστες απαντήσεις για θέματα χρήσης ουσιών, ενώ θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά.

Με κεντρικό σύνθημα «Εθισμένοι στη ζωή», οι δράσεις έχουν ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών όσον αφορά στο κρίσιμο θέμα των εξαρτήσεων, αλλά και στο έργο που επιτελείται από τον ΟΚΑΝΑ προς την κατεύθυνση μιας συντονισμένης και ολιστικής προσέγγισης του προβλήματος. Μιας προσέγγισης που δίνει έμφαση τόσο στους ενδεδειγμένους και αποτελεσματικούς τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου όσο και στην κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των απεξαρτημένων ατόμων.

Ελάτε να αγκαλιάσουμε όλοι μαζί αυτή την προσπάθεια και να «εθιστούμε» στην ίδια τη ζωή!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξορμήσεων έχει ως εξής:

Ηράκλειο: Τρίτη 23/6, ώρες 10.00 – 20.00, πλατεία Ελευθερίας

Πάτρα: Πέμπτη 25/6, ώρες 10.00 – 20.00, πλατεία Όλγας

Ιωάννινα: Παρασκευή 26/6, ώρες 13.00 – 20.00, κεντρική πλατεία Ιωαννίνων-Ρολόι

Κομοτηνή: Σάββατο 27/6, ώρες 10.00 – 20.00, κεντρική πλατεία

Λάρισα: Δευτέρα 29/6, ώρες 10.00 – 20.00, πλατεία Ταχυδρομείου