Οικονόμου: «Οι εμβολιασμένοι πολίτες δικαιούνται να έχουν προνόμια»

  • Γιάννα Σουλάκη
μέτρα
Στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης, στις οποίες θα προχωρήσει αύριο Τετάρτη (6/10) ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επιβεβαιώνοντας πώς θα καθιερωθούν επιπλέον προνόμια στους εμβολιασμένους πολίτες.

Σχετικά με την κατάργηση των lockdown και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να επιτρέπεται η ελεύθερη κινητικότητα των εμβολιασμένων σε όλους τους χώρους στις κόκκινες περιοχές και όχι στους ανεμβολίαστους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Αύριο ο κ. Πλεύρης θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Αυτό που έχω να πω είναι ότι οι εμβολιασμένοι συμπολίτες μας δικαιούνται να έχουν προνόμια για την συμβολή τους στην εθνική προσπάθεια». 

Δείτε επίσης: Τζανάκης: “Ναι στις ελευθερίες των εμβολιασμένων σε περιοχές με lockdown – Όχι στις μετακινήσεις εκτός νομού στους ανεμβολίαστους”

Στο εάν η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι ομολογία αποτυχίας των προηγούμενων μέτρων, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι: 2 στους 3 συμπολίτες μας έχουν θωρακιστεί με τον εμβολιασμό τους και το πλαίσιο αυτό αλλάζουν οι κανόνες, ανάλογα με την συγκυρία και τα νέα μέτρα ανταποκρίνονται στην σημερινή πραγματικότητα.

«Η χώρα δεν πρόκειται να ξανακλείσει και να ζήσουμε συνθήκες σκληρού lockdown. Να πω, ότι παρατηρώντας κανείς τους αριθμούς και όσους είναι διασωληνωμένοι, διαπιστώνει κανείς ότι τα νούμερα αφορούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστους συμπολίτες μας. Ας είναι ένα μήνυμα αυτό για να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να αξιoποιήσουν το δώρο της επιστήμης», κατέληξε.