Οι πυρκαγιές κατακαίνε την χώρα και την κυβέρνηση…

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης "τα 'έβαλε" και πάλι με τα ΜΜΕ και ειδικά τον σταθμό ΣΚΑΪ επειδή ασχολείται με τις πυρκαγιές τηλεφωνώντας συνεχώς σε αρμοδίους. Μάλιστα μέσω του προφίλ του στο Facebook αναφέρθηκε σε «σχέδιο ανωμαλίας» το οποίο θα πάει «άπατο». Και χαρακτήρισε τους εργαζόμενους του σταθμού «ξεφτίλες».

Ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πολάκης: «Ανησυχεί ο Σκαι που δεν υπάρχουν θύματα από τη φωτιά και όλο παίρνει τηλέφωνο τον υποδιοικητή που είναι στο μέτωπο μαζί με τα πληρώματα των ασθενοφόρων να μάθει αν υπάρχει κάποιο!!!!!!! Το ΞΕΦΤΙΛΕΣ είναι πλέον επιεικής όρος για να περιγράψει τον τρόπο που καλύπτουν τις φωτιές!!!  Οι φωτιές θα σβήσουν ,το οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας θα πάει ΑΠΑΤΟ άλλη μια φορά …..όση τηλεοπτική «προβολή» κι αν έχει!».

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε ο πρώτος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που θεωρεί «επίθεση» κάθε δημοσίευμα ή εκπομπή που δεν αναφέρεται στα καλά που πράττει η κυβέρνηση. Από τον πρώτο μήνα ανάληψης της εξουσίας από την πρώτη και δεύτερη φορά Αριστερά, στα δημοσιογραφικά γραφεία (δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί και apolitic) δημοσιογράφοι αναρωτιόμαστε γιατί άνθρωποι κατά βάση προοδευτικοί έχουν πρόβλημα με την δημοσιοποίηση και την κριτική (;). Γιατί αντιμετωπίζουν τους δημοσιογράφους ως εχθρούς και γιατί κλείνονται στα γραφεία τους και μιλούν μόνο με όποιον συμφωνεί μαζί τους;

Αυτό τέλος πάντων είναι ένα άλλο θέμα που δεν αφορά την παρούσα στιγμή.

Τώρα που ο δυνατός αέρας, η ζέστη, τα ξερά χόρτα, κάποιοι πυρομανείς αλλά και η ανικανότητα ορισμένων μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής κυβέρνησης συνηγόρησαν όλα μαζί για να καεί η βοριοανατολική Αττική, η Ζάκυνθος, η Ηλεία και σε μικρότερη έκταση άλλες περιοχές, περιμένουμε πρώτα να δούμε αποτελεσματικότητα ώστε να λάβει τέλος ο εφιάλτης, δεύτερον την απόδοση ευθυνών και τρίτον την προετοιμασία ώστε στο μέλλον να προλαβαίνουμε το κακό σε πρώιμο στάδιο.

Αντί αυτού, δείτε δηλώσεις μελών της κυβέρνησης την ώρα που καίγεται ο τόπος και κινδυνεύουν ζωές πυροσβεστών και πολιτών:

Πρώτα από όλα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε μια μοναδική «εμφάνιση» στο twitter για να πει:

«Έλαβα ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό κ. Τόσκα για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα και ζήτησα την πλήρη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του κρατικού μηχανισμού και του Πυροσβεστικού Σώματος. Αυτές τις δύσκολες ώρες είμαστε δίπλα στους κατοίκους, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες που μάχονται με τις φλόγες», είπε γενικόλογα ο πρωθυπουργός.

Μετά την χθεσινή μεγάλη σύσκεψη στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας αφού ευχαρίστησε τα πληρώματα των αεροπλάνων και το τεχνικό προσωπικό, χαρακτήρισε τεράστια την προσφορά τους και στις μεταφορές και στην αεροπυρόσβεση… «Είναι τεράστια η προσφορά σας στην Πατρίδα, την Πολιτεία και την κοινωνία. Κρατάτε αυτά τα αεροπλάνα, εκ των οποίων πολλά είναι παλιά, σε καλή κατάσταση για να πετούν και να εκτελούν την αποστολή τους όποτε χρειάζεται» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ευχαρίστησε τα πληρώματα και το τεχνικό προσωπικό γιατί «όλη τη μέρα, με πολλή δουλειά και πολλή κούραση τα δικά σας αεροπλάνα πετάνε πάνω από τις φωτιές», τονίζοντας ότι το καλοκαίρι, όλη η νότια Ευρώπη έχει προβλήματα με τις πυρκαγιές. «Σας ευχαριστούμε εκ μέρους της Κυβέρνησης και της κοινωνίας για όσα κάνετε» κατέληξε.

Και σημείωσε ότι «αύριο το πρωί (σήμερα δηλαδή) θα κάνουμε την τελική επίθεση στις μεγάλες πυρκαγιές του Καλάμου και Καπανδριτίου, αλλά και στην Ζάκυνθο και την Ηλεία και πιστεύουμε ότι θα δώσουμε όσα περισσότερα αεροπλάνα διαθέτουμε για να τελειώνουμε με αυτές τις πυρκαγιές».

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο σημαντική η δήλωση της Περιφερειάρχου Αττικής, Άννας Δούρου που τα έβαλε με όλους! Η Περιφερειάρχης Αττικής είπε συγκεκριμένα: «Απευθύνω έκκληση προς όλους. Και όταν λέω όλους εννοώ όλους και όλες ανεξαιρέτως! Σταματήστε τα δελτία Τύπου, σταματήστε τα τιτιβίσματα, σταματήστε τα ποσταρίσματα. Σεβαστείτε τους συμπολίτες μας που έχασαν βιός δεκαετιών, σεβαστείτε τους πυροσβέστες που παλεύουν άυπνοι τόσες μέρες, στεβαστείτε τους εργαζόμενους στην πολιτική προστασία»