Οι νοσοκομειακοί γιατροί: Εκπέμπουν SOS για σοβαρές ελλείψεις γιατρών σε δύο νοσοκομεία

  • Γιάννα Σουλάκη
ελλείψεις
Σε δύο επιστολές -με ένδειξη "εξαιρετικά επείγον"- η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) ενημερώνει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει με ελλείψεις ειδικευμένων γιατρών, σε δύο μεγάλα νοσοκομεία της Περιφέρειας: το νοσοκομείο Καλαμάτας και το νοσοκομείο Χαλκίδας.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ), τονίζουν στις επιστολές που απέστειλαν προς τον υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και με κοινοποίηση στον υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη, ότι εξαιτίας των καλοκαιρινών αδειών υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με ελλείψεις γιατρών στο νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ για τον ίδιο λόγο στο νοσοκομείο Χαλκίδας, κινδυνεύει με παύση λειτουργίας το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ)

ΟΕΝΓΕ: Νοσοκομείο Καλαμάτας – Ελλείψεις ειδικευμένων γιατρών σε 4 κλινικές

Σύμφωνα με την επιστολή της ΟΕΓΝΕ:

«Το Νοσοκομείο Καλαμάτας παρουσιάζει μεγάλα προβλήματα με ελλείψεις ειδικευμένων γιατρών στην Χειρουργική, Παθολογική, Καρδιολογική και Παιδιατρική κλινική και είναι δύσκολη η λειτουργία του Νοσοκομείου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες όπως αναφέρουν οι συνάδελφοί μας.

Παρακαλούμε άμεσα για την προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων των ειδικοτήτων αυτών όπως και για τη λήψη όλων τα απαραίτητων μέσων για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου», αναφέρουν στην επιστολή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

ΟΕΝΓΕ: Νοσοκομείο Χαλκίδας – Κινδυνεύουν με «λουκέτο» τα ΤΕΠ

Στην επιστολή τους για την επαπειλούμενη αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων του Νοσοκομείου Χαλκίδας, από τις ελλείψεις γιατρών, οι γιατροί της ΟΕΝΓΕ τονίζουν:

«Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΕΠ του Νοσοκομείου Χαλκίδας το οποίο εξυπηρετεί μία ευρύτατη περιοχή, αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί με ελάχιστους γενικούς γιατρούς από τις όμορες περιοχές.

Θα πρέπει να γίνει η άμεση προκήρυξη των θέσεων ειδικευμένων γιατρών, διότι όπως ενημερωνόμαστε από τον Διευθυντή του τμήματος θα αναγκαστούν να σταματήσουν τη λειτουργία του λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού και όπως καταλαβαίνετε το πρόβλημα θα είναι τεράστιο για την περιοχή».