Νοσοκομειακοί γιατροί ΕΙΝΑΠ: Συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου

  • Iatropedia newsroom
απεργία
Μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά.

Πανελλαδική απεργία αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ, ζητώντας αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και προστασία του εισοδήματος απο την ακρίβεια.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα πρωτοβάθμια σωματεία και οι Ομοσπονδίες. Παράλληλα, μεταξύ των ενώσεων που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία είναι και η ΕΙΝΑΠ που εκπροσωπεί τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Με ανακοίνωσή του, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ διεκδικεί: 

  • Να σταματήσει η λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων
  • Διπλασιασμός μισθών
  • Διπλασιασμός προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων
  • Διπλασιασμός της χρηματοδότησης των νοσοκομείων
  • Δημόσια και δωρεάνυγεία για όλους

Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας, διότι η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιηθούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια τη συγκεκριμένη ημέρα.

Η συμμετοχή των ΜΜΜ στην απεργία

Εντωμεταξύ τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών με αποτέλεσμα την Τετάρτη να υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ τα αστικά λεωφορεία αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 π.μ έως τις 21:00 μ.μ λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ τους αποφάσισαν να μετέχουν στην 24ωρη Γενική Απεργία που
προκήρυξε η ΓΣΕΕ, για την Τετάρτη 17 Απριλίου, ενάντια στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττει καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Επιπλέον, το Δ.Σ της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ, με στάσεις εργασίας και συγκεκριμένα το πρωί από έναρξη βάρδιας εως 9.00 π.μ και το βράδυ από 21.00 εως λήξη βάρδιας.

Στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 και συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί ΣΑΤΑ.

Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI