Οι Νοσοκομειακοί Φαρμακοποιοί καταδικάζουν όσα συνέβησαν στο Λαϊκό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Με αφορμή τα τελευταία θλιβερά γεγονότα που αφορούν στην αποκάλυψη του κυκλώματος παράνομης διακίνησης φαρμάκων υψηλού κόστους (νοσοκομειακών και μη) η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) καταδικάζει οποιοδήποτε φαινόμενο εκμετάλλευσης του ανθρωπίνου πόνου και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος.

Όπως σχολιάζουν, κυρίαρχη δέσμευση των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών έναντι των ασθενών μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι λαμβάνουν τη βέλτιστη φαρμακευτική φροντίδα, μαζί με την απαραίτητη ενημέρωση και όλα αυτά σε ένα πλαίσιο διαδικασιών που είναι διαφανές, ασφαλές και πλήρως ελεγχόμενο.

Επιζητούμε την διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης και την υποδειγματική τιμωρία όλων των υπευθύνων. Η Π.Ε.Φ.Ν.Ι. διαχρονικά  υποστηρίζει την αναγκαιότητα εφαρμογής ενός ενιαίου πληροφορικού συστήματος υγείας για το ΕΣΥ, ώστε να υπάρχει ιχνηλασιμότητα και αποτύπωση του συνόλου της φαρμακευτικής αγωγής όλων των ασθενών. Επιπροσθέτως, η πλήρης εφαρμογή του ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική νοσηλευτική καρτέλα, δεν θα αφήσουν περιθώριο για κακοδιαχείριση και σπατάλη.

Είναι δεδομένο ότι το όλο πλαίσιο θα λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά με την ολοκλήρωση της πιστοποίησης των διαδικασιών που τηρούνται από τα νοσοκομειακά φαρμακεία και τα νοσοκομεία εν γένει.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων είναι στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για την αποτροπή στο μέλλον οποιονδήποτε παρομοίων απάνθρωπων και απαράδεκτων φαινομένων.