Οι νέες προσλήψεις από το ΑΣΕΠ και οι θέσεις για την Υγεία

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Για το 2016 συνολικά αναμένεται να γίνουν 20.000 προσλήψεις μονίμων και εποχικών στο Δημόσιο με ένα σημαντικό μέρος από αυτές να έρχονται μέσα στο πρώτο 3μηνο και να αφορούν την Υγεία.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου αναμένεται να γίνουν 6.855 προσλήψεις μονίμων και εποχικών υπαλλήλων μέσω 20 διαγωνισμών που «τρέχει’ το ΑΣΕΠ. Οι θέσεις για το εποχικό προσωπικό θα αφορούν μεταξύ άλλων το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα δημόσια νοσοκομεία.

Η κατανομή των θέσεων που θα καλυφθούν από τις προσλήψεις αυτέ γίνεται στην Υγεία ως εξής:

-ΚΕΕΛΠΝΟ 141
-Νοσοκομεία 3.025

Το 2016 θα ισχύσει κανονικά ο κανόνας μίας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο δημόσιο τομέα, ενώ απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να μην «παγώσουν» οι προσλήψεις.

Θέση της κυβέρνησης μάλιστα είναι μέσα στο 2016 να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες του δημόσιου τομέα με ξεχωριστό βέβαια τον τομέα της Υγείας.

Όπως ξεκαθαρίζει το υπουργείο Εσωτερικών, «οι προσλήψεις θα είναι εμπροσθοβαρείς, καθώς από 1/1/2017 θα ισχύει ο νέος κανόνας 1 προς 1 ως προς τις αποχωρήσεις/προσλήψεις».

Πολλοί είναι πάντως αυτοί που επισημαίνουν ότι ειδικά ο χώρος της Υγείας έχει ανάγκη από μόνιμο προσωπικό και όχι από εποχικούς που θα έρχονται στις κενές θέσεις, και μέχρι να εγκλιματιστούν και να εκπαιδευτούν στα καθήκοντά τους, θα φεύγουν…

Ενώ σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, για τις προσλήψεις αυτές που έχουν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ, όπως του επισήμανε και ο πρώην διοικητής της 1ης ΥΠΕ, Βασίλης Κοντοζαμάνης.