Οι μαθητές διώχνουν τους καθηγητές από τα σχολεία

  • Iatropedia newsroom
σκηνή βίας στα σχολεία
Δραματική η κατάσταση στην Ουαλία, «είναι χειρότερα μετά την Covid...» λένε οι εκπαιδευτικοί

Δραματική είναι η κατάσταση στα σχολεία και στην Ουαλία, με τα φαινόμενα βίας και κακοποίησης από μαθητές να ωθούν δασκάλους και καθηγητές ακόμη και εκτός επαγγέλματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, καθηγήτρια, η οποία διδάσκει εδώ και 20 χρόνια, λέει ότι η κατάσταση σήμερα είναι η χειρότερη που έχει βιώσει από τότε που ξεκίνησε. Η ίδια, μάλιστα, λέει ότι ψάχνει για δουλειά εκτός σχολικού περιβάλλοντος, με την ελπίδα ότι θα βελτιωθεί η ζωή τους.

Τα σχόλιά της έρχονται την ώρα που ο σύλλογος εκπαιδευτικών NASUWT απευθύνει έκκληση στην τοπική κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία των δασκάλων από τη βίαιη συμπεριφορά των μαθητών.

«Οι μαθητές βρίζουν συχνά τους δασκάλους και οι συνέπειες δεν εφαρμόζονται με συνέπεια, για παράδειγμα ένα παιδί μπορεί να πει σε έναν δάσκαλο κάτι και οι επιπτώσεις να είναι από αμελητέες έως μηδενικές», λέει η καθηγήτρια, σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν.

«Ο κανονισμός συμπεριφοράς υπάρχει, αλλά εάν ένας γονέας παραπονεθεί, οι κυρώσεις αίρονται», προσθέτει.

«Υπάρχουν μαθητές που περιφέρονται γύρω από το σχολείο χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα και όταν δεχθούν επίπληξη από το προσωπικό βρίζουν – και πάλι χωρίς συνέπειες. Είναι σαν να κάνουν κουμάντο οι μαθητές», συμπληρώνει.

«Είναι χειρότερα μετά την Covid – δεν υπάρχει σεβασμός για το προσωπικό και η ευθύνη βαραίνει πάντα την πόρτα των διδασκόντων», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον σύλλογο NASUWT, το 38% των δασκάλων στην Ουαλία έχει βιώσει βία ή σωματική κακοποίηση από μαθητή τους τελευταίους 12 μήνες.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται τον Ιούνιο self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου στα φαρμακεία

Θα υπάρχει έλλειψη 10 εκατομμυρίων γιατρών παγκοσμίως ως το 2030 – Οι πέντε προκλήσεις του κλάδου υγείας

Προσέξτε την πίεσή σας, εάν δεν κοιμάστε αρκετά το βράδυ