Οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια, αλλά με περισσότερα προβλήματα υγείας

  • Iatropedia newsroom
γιατροί, άντρες, γυναίκες
Η ανάλυση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της υγείας των γυναικών

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες, αλλά και περισσότερα χρόνια με προβλήματα υγείας, σύμφωνα με παγκόσμια ανάλυση των διαφορών που υπάρχουν στην υγεία των φύλων.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, η ανάλυση υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη λήψης μέτρων για την ενίσχυση της υγείας των γυναικών.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ γυναικών και ανδρών όσον αφορά την υγεία. Παρ’ όλα αυτά, η πρόοδος που έχει σημειωθεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες για τη γεφύρωση του χάσματος στην υγεία ανδρών και γυναικών είναι μικρή.

Τα ευρήματα της μελέτης, που εξετάζει τον αντίκτυπο των 20 κυριότερων ασθενειών στον κόσμο, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Lancet Public Health.

Όπως αποκάλυψε, οι γυναίκες επηρεάζονται ιδιαίτερα από μη θανατηφόρες καταστάσεις, που προκαλούν όμως ασθένειες και αναπηρίες, όπως μυοσκελετικά προβλήματα, προβλήματα ψυχικής υγείας και διαταραχές πονοκεφάλου.

Την ίδια στιγμή, οι άνδρες επηρεάζονται δυσανάλογα από καταστάσεις που προκαλούν πρόωρο θάνατο, όπως καρδιαγγειακά νοσήματα, αναπνευστικά και ηπατικά νοσήματα, Covid-19 και τραυματισμούς στον δρόμο.

Οι διαφορές στην υγεία μεταξύ γυναικών και ανδρών συνεχίζουν να αυξάνονται με την ηλικία, αφήνοντας τις γυναίκες με υψηλότερα επίπεδα ασθένειας και αναπηρίας κατά τη διάρκεια της ζωής τους, καθώς τείνουν να ζουν περισσότερο από τους άνδρες.

Φωτογραφία: iStock

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πώς ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής [μελέτη]

Ήλιος: Ένας στους τρεις ακόμα πιστεύει ότι το μαύρισμα είναι υγεία