Οι γιατροί προσπαθούν να «προβλέψουν» τα δεινά από το νέο ασφαλιστικό- Οι νοσηλευτές τα έδωσαν όλα στον… μη εορτασμό

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε πλήρη απογοήτευση δείχνουν να βρίσκονται οι άνθρωποι της Υγείας από την παρατεταμένη κρίση στο δημόσιο σύστημα αλλά και στον ιδιωτικό τομέα... Έτσι, από την μια μεριά οι γιατροί της Αθήνας προσπαθούν να προσμετρήσουν προκαταβολικά τις επιπτώσεις του οικονομικού Αρμαγεδώνα που είναι προ των πυλών, κι από την άλλη μεριά, όλες οι ενώσεις και ομοσπονδίες νοσηλευτών έκαναν χθες αισθητή την παρουσία και απογοήτευσή τους στις εκδηλώσεις "πικρού" εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή.

Το ΔΣ του ΙΣΑ αποφάσισε να διερευνηθούν οι ευθύνες για τη διαχρονική κατάρρευση του Συστήματος Υγείας και την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου… Όπως ανακοίνωσε μετά την χθεσινή του συνεδρίαση, «τo Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συζήτησε το θέμα των διαχρονικών ευθυνών των βουλευτών, για την κατάρρευση του συστήματος υγείας στη χώρα μας που έχει δυσμενείς επιπτώσεις τόσο για τους ασθενείς, όσο και για τους λειτουργούς της υγείας. Στο πλαίσιο αυτό έλαβε την απόφαση να αναθέσει στη νομική υπηρεσία του ΙΣΑ να διερευνήσει σε βάθος εάν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για τους βουλευτές μέλη του που ψήφισαν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί ταφόπλακα για τους επαγγελματίες της υγείας ενώ πρόκειται να υποβαθμίσει περαιτέρω τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στη χώρα μας.

Ακόμη πρόκειται να διερευνηθεί εάν υπάρχουν διαχρονικά και άλλοι ιατροί βουλευτές, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την υποβάθμιση του υγειονομικού συστήματος που έχει θέσει σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών».

Νοσηλευτές

Από την άλλη πλευρά, οι νοσηλευτές χθες τα έδωσαν όλα… Από σοκολατάκια στους περαστικούς, ως χειροπέδες και ματωμένα γάντια στα χέρια τους αλλά και ματωμένες μπλούζες έξω από το υπουργείο Υγείας… Το επάγγελμά τους, παρότι στυλοβάτης δημόσιου και ιδιωτικού συστήματος υγείας, έχει απαξιωθεί και οι ίδιοι μαστίζονται από ανεργία, ενώ όσοι εργάζονται υποαμείβονται και υποφέρουν από το σύνδρομο burnout! (είδος σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης που οφείλεται στην εξαντλητική εργασία με ευθύνες και βαριά ωράρια).

Το μενού χθες είχε και προπηλακισμούς από τα ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Εργασίας ενώ η ΕΝΕ και η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ εξέδωσαν ανακοινώσεις που δείχνουν την απογοήτευση των σφματείων για τις πολιτικές που ακολουθούνται.

Διαβάστε εδώ και εδώ τα ρεπορτάζ του Iatropedia.