Οι γιατροί δεν μπορούν να το «καταπιούν» το ασφαλιστικό- Δεύτερη προσφυγή στο ΣτΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Νέα προσφυγή κατά της Υπουργικής Απόφασης του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Α. Πετρόπουλου, της 30ης Δεκεμβρίου 2012, η οποία αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές ανάλογα με τα καθαρά εισοδήματα, κατέθεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΠΙΣ ενημέρώθηκαν από τον πρόεδρο για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, καθώς και γι αυτά που αφορούν την υγεία και την περίθαλψη. Ο κ. Βλασταράκος αναφέρθηκε στον φοροδοτικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού νόμου και την πρόσκρουση της Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή του Νόμου 4387 σε κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα κοινωνικά δικαιώματα.

Επίσης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. ότι η προσφυγή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, έχει οριστεί να εκδικασθεί από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 7 Απριλίου 2017 και για το εφάπαξ στις 8 Μαΐου 2017.

Οι μειώσεις των συντάξεων και του εφάπαξ, σύμφωνα με το νέο Ασφαλιστικό, είναι σημαντικές και προκαλούν περικοπές σε ποσοστό περίπου 30% στις συντάξεις και πολύ περισσότερο στο εφάπαξ από τις ήδη υφιστάμενες, με αποτέλεσμα η εργασία και ο κόπος των λειτουργών της υγείας να εξανεμίζονται από την εφαρμογή κακών πολιτικών.