Οι εθελοντές γιατροί του ΕΕΣ δίπλα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Ε.Ε.Σ. Άνω Λιοσίων, υλοποιώντας τις προγραμματισμένες του δράσεις, στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προάγοντας τις θεμελιώδεις αρχές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εθελοντική δράση, που είναι αποτέλεσμα κουλτούρας προσφοράς και αλτρουισμού.

Η εθελοντική συμμετοχή, ιδιαίτερα για την εξυπηρέτηση ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων, αποτελεί αίτημα και ανάγκη των καιρών μας και δίνει μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας, στην υπηρεσία του πάσχοντος συνανθρώπου.

Ο εθελοντισμός, πράξη ανιδιοτελούς συμπεριφοράς, αποτελεί πραγματικότητα για τον Ε.Υ.Σ. Ε.Ε.Σ. Άνω Λιοσίων:

Εθελοντές ιατροί,  όπως ο κ. Βλάσης Γρηγορόπουλος (χειρουργός οφθαλμίατρος) και η κ. Ευφροσύνη Δρίβα (ειδικός παθολόγος), Εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, αλλά και Εθελοντές πολίτες συμμετέχουν στο κοινωφελές ανθρωπιστικό έργο που προσφέρει ο Σταθμός, σε όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις ή αποκλεισμούς.

Η εθελοντική τους προσφορά υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο συμβάλλει στην υλοποίηση του οράματος των αρχών του Ε.Ε.Σ. και καταδεικνύει ότι στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό “ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν