ΟΕΝΓΕ: Ζητούν από γιατρό Κ.Υ. να εφημερεύσει για … τρίτο 24ωρο για να βγουν οι εφημερίες

  • Γιάννα Σουλάκη
στρεπτόκοκκος
Υπερεφημέρευση, εντέλλεσθε, μετακινήσεις και καταπάτηση ωραρίου εργασίας επικρατούν στις πολλές δομές Υγείας της χώρας, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΣΥ (ΟΕΝΓΕ).

Με απειλές κατά των εργαζομένων και συνθήκες επισφάλειας για τους ασθενείς λειτουργεί το το Κέντρο Υγείας Σάμης Κεφαλληνίας, αρμοδιότητας της 6 ης ΥΠΕ, σύμφωνα με την καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ).

Επανειλημμένα, εδώ και καιρό, συνεχίζονται οι μετακινήσεις γιατρών, αγροτικών και Επιμελητών προς το νοσοκομείο Κεφαλλονιάς, όπως σημειώνουν.

Ταυτόχρονα σε πολλές περιπτώσεις οι γιατροί αναγκάζονται σε συνεχόμενες εφημερίες (τη μία μέρα στο νοσοκομείο, την επόμενη στο κέντρο υγείας, κοκ). Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης ήταν τις προηγούμενες ημέρες, η απαίτηση της διοίκησης της 6 ης ΥΠΕ (προφορικά) να παραμείνει γιατρός για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε εφημερία ελλείψει αλλού ειδικού για να λειτουργήσει το Κέντρο Υγείας.

Ταυτόχρονα, υπήρξαν -σύμφωνα πάντα με την ΟΕΝΓΕ- προφορικές «παραινέσεις» στους αγροτικούς γιατρούς να λειτουργήσουν το Κέντρο Υγείας χωρίς Επιμελητή μέχρι να φτάσει ο συνάδελφος που μετακίνησαν εκτάκτως από την Αμαλιάδα στην Κεφαλλονιά την ίδια μέρα!!

«Όλα αυτά ενώ είχαν ενημερωθεί εγκαίρως για το πρόβλημα που είχε προκύψει», τονίζουν οι γιατροί.

ΟΕΝΓΕ: Καταγγελίες για την 6η ΥΠΕ

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την διοίκηση της 6 ης ΥΠΕ για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία απέναντι στους γιατρούς του Κ.Υ Σάμης και το λαό της περιοχής αλλά και τις «απαράδεκτες απειλές, ευθείες ή συγκεκαλυμμένες απέναντι στους γιατρούς που αναδεικνύουν τα προβλήματα, διεκδικούν και αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας προς τους ασθενείς».

Υπουργείο Υγείας και 6 η ΥΠΕ φέρουν ακέραια ευθύνη για τη συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, προσθέτουν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Πρωτοβουλία μάλιστα ανέλαβε το Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς, να πραγματοποιήσει κινητοποίηση για το θέμα με τη συμμετοχή των εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

«Απαιτούμε άμεσα, πλήρη στελέχωση των Κέντρων Υγείας και των δύο νοσοκομείων του νομού Κεφαλληνίας, να σταματήσουν οι μετακινήσεις προσωπικού», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.