ΟΕΝΓΕ: Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της υποστελέχωσης- υποχρηματοδότησης

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως ανακοίνωσε η ΟΕΝΓΕ, αφενός στηρίζει τους γιατρούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που διεκδικούν δεδουλευμένες εφημερίες, αφετέρου καταγγέλλει την συμπεριφορά της αναπληρώτριας διοικήτριας η οποία υποστηρίζει ότι για τα προβλήματα του νοσοκομείου ευθύνονται οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν τις κινητοποιήσεις...

 

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει τη συμπαράσταση της στους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, οι οποίοι απαιτούν το αυτονόητο, την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών τους, που καθυστερεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη στάση της αναπληρώτριας διοικήτριας απέναντι στους εκπροσώπους της Ένωσης του Νοσοκομείου. Η διοίκηση σκόπιμα καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό όταν λέει ότι οι κινητοποιήσεις ευθύνονται για τα προβλήματα του νοσοκομείου και την ταλαιπωρία των ασθενών.

Οι ισχυρισμοί ότι οι αγώνες δίνουν πάτημα σε όσους θέλουν να κλείσουν ή να ιδιωτικοποιηθούν τα δημόσια νοσοκομεία είναι απαράδεκτοι. Αποτελεί πρόκληση αυτοί που εφαρμόζουν την κυβερνητική πολιτική της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης και της ενίσχυσης της επιχειρηματικής λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, να κατηγορούν τους υγειονομικούς που σε κοινό μέτωπο με τους ασθενείς αγωνίζονται για να πάψει η Υγεία να είναι εμπόρευμα ή φιλανθρωπία και να αποτελεί κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, μαζί με τους υπόλοιπους μαχόμενους υγειονομικούς που με αυτοθυσία προφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς και που αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας για όλο το λαό δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Δηλώνουμε πως  θα αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά κάθε κρούσμα αυταρχισμού. Οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ας αφήσει τις δικαιολογίες ότι δήθεν η καθυστερημένη εξόφληση των εφημεριών οφείλεται στην μη έγκαιρη κατάθεση των προγραμμάτων. Τόσο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας να φροντίσουν άμεσα στην πληρωμή του συνόλου των εφημεριών χωρίς καμία περικοπή.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων τόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όσο και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας και τα Κέντρα Υγείας.