ΟΕΝΓΕ: Στα «κάγκελα» για τις πληρωμές των επικουρικών και τον αυταρχισμό διοικήτριας ΥΠΕ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
ΟΕΝΓΕ
Εκδόθηκε το πλήρες σκεπτικό της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο είχε συνεδριάσει στις 12/12/2017. Σύμφωνα με αυτό, οι συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου τόσο των επικουρικών γιατρών όσο και των υπόλοιπων επικουρικών που υπερβαίνουν το 24μηνο θεωρούνται μη νόμιμες. Εξάλλου, για το τηλεφώνημα που έκανε σε συνδικαλιστή γιατρό στο Ασκληπιείο Βούλας ζητώντας του να μην παραχωρήσει συνέντευξη για τα προβλήματα του νοσοκομείου, εγκαλεί η ΟΕΝΓΕ τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ.

Αυτό σημαίνει ότι κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση, πολύ πριν τη λήξη της σύμβασής τους στις 31/12/2018. Ήδη οι διοικήσεις των Νοσοκομείων καλούν τους συναδέλφους για να τους ενημερώσουν για το σκεπτικό της απόφασης.

Η κυβέρνηση έχει στο ακέραιο την ευθύνη για αυτή την εξέλιξη. Όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιεργούσε κλίμα εφησυχασμού και επανάπαυσης λέγοντας ότι κανένας δεν πρόκειται να απολυθεί πριν τη λήξη της σύμβασης του. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ έχει ήδη στείλει αίτημα για επείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις να απευθυνθούν άμεσα στις διοικήσεις των Νοσοκομείων για να τους ενημερώσουν για τον αριθμό των επικουρικών που η σύμβασή τους λήγει στις 31/12/2018. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση για να καθορίσει τη στάση της.

Για τη διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ αναφέρουν:

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ κ. Όλγας Ιορδανίδου η οποία τη Δευτέρα 18/6/18 απείλησε με πειθαρχική δίωξη το συνάδελφο Αντώνη Καραβά, μέλος του σωματείου των εργαζομένων στο “Ασκληπιείο Βούλας” με στόχο να τον τρομοκρατήσει και να μην δώσει ραδιοφωνική συνέντευξη για τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Η Διοικήτρια έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί ότι, «σύμφωνα με τον νόμο, ο συνάδελφος δεν έχει δικαίωμα να μιλήσει δημόσια για τα προβλήματα του νοσοκομείου επειδή δεν είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής» και απείλησε ότι «αν το πράξει θα λάβει τα μέτρα της».

Είναι το δεύτερο κρούσμα επιχείρησης τρομοκράτησης μέσα σε λίγες μέρες. Η διοίκηση του Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” κάλεσε τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων και εκπρόσωπο των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιο Ηλία Σιώρα, για να του κλείσει το στόμα επειδή έβγαλε στη δημοσιότητα τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν στο πετσί τους ασθενείς και εργαζόμενοι.

Δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Θέλουν τους εργαζόμενους χειροκροτητές της κυβερνητικής προπαγάνδας ότι δήθεν ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας. Θέλουν εργαζόμενους να λιβανίζουν το έργο της κυβέρνησης και να κουκουλώνουν τα τεράστια προβλήματα ασθενών και συναδέλφων ώστε να βγαίνει λάδι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της υγείας. Θέλουν τους εργαζόμενους σκυφτούς και θυμωμένους.

Οι προσπάθειες τους θα πέσουν στο κενό. Δίνουμε απάντηση κλιμακώνοντας τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, για την υπεράσπιση του δικαιώματος του λαού για αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν υγεία-πρόνοια ενάντια στην πολιτική που συνθλίβει ασθενείς και υγειονομικούς για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.