ΟΕΝΓΕ: Όχι σε απολύσεις, ναι στην πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Όπως καταγγέλλουν από την ΟΕΝΓΕ, "800 επικουρικοί γιατροί που ήδη υπηρετούν από 3 έως και 6 χρόνια απολύονται την Πρωτοχρονιά του 2019 ενώ παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες αφού γίνονται μπαλάκι στα πολιτικά παιχνίδια Υπουργείου/ Διοικήσεων Νοσοκομείων/ Δικαστών! Εξάλλου, 600 επικουρικοί γιατροί που κλείνουν 3ετία απολύονται στις 31/1/2019"!

Και συνεχίζουν από την ΟΕΝΓΕ την απαρίθμηση όσων επικουρικών απολύονται:

Περίπου 1.000 επικουρικοί γιατροί με μονοετή …..’’Ημερομηνία Λήξης’’ απολύονται τμηματικά παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τις 6.500- 7.000 κενές οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ!
1.100 λοιπό επικουρικό προσωπικό: νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί, παραϊατρικό προσωπικό απολύονται στις 31/5/2019! Και 2.800 εργαζόμενοι μέσω ΟΑΕΔ απολύονται στο τέλος Φεβρουαρίου!

AYTH EINAI H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ.!!!

Και σε αυτή πρέπει να προστεθούν οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργολαβικά συνεργεία ή με ατομικές συμβάσεις στις κρίσιμες υπηρεσίες καθαριότητας – σίτισης – φύλαξης, οι εκατοντάδες εργαζόμενοι υγειονομικοί με «μπλοκάκι» μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και οι νεοπροσληφθέντες εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ορισμένου χρόνου που στελεχώνουν τα ΤΟ.Μ.Υ.!

Με αναλώσιμους εργαζόμενους  και ανακύκλωση της ανεργίας προσπαθούν να κρύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων!

Ταυτόχρονα συνεχίζεται η κοροϊδία των καθημερινών εξαγγελιών για υποτιθέμενες χιλιάδες προσλήψεις!!! Η αλήθεια όμως είναι ότι ελάχιστες θέσεις, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, προκηρύσσονται και από αυτές ακόμα λιγότερες καταλήγουν σε διορισμούς αφού οι διαδικασίες κρίσεων διαρκούν μέχρι και 3-4 χρόνια!!!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
-Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων του ΟΑΕΔ χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-Επιτροπή Επικουρικών Εργαζομένων και Εργαζομένων προγραμμάτων ΟΑΕΔ Νοσοκομείου »Έλενα Βενιζέλου».