ΟΕΝΓΕ: Καταδικάζει την απαγόρευση πρόσβασης σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ιατρικής, σε δωρεάν μαθήματα του ΑΠΘ

  • Γιάννα Σουλάκη
"Απαράδεκτη" χαρακτηρίζει η ΟΕΝΓΕ την απαγόρευση πρόσβασης σε μεταπτυχιακούς φοιτητές της Ιατρικής του ΑΠΘ, στις αίθουσες διδασκαλίας που παραδίδεται μάθημα χωρίς τέλη φοίτησης. Οι νοσοκομειακοί γιατροί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κίνηση που στόχο έχει την ενίσχυση της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας και παιδείας.

H εκτελεστική γραματεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζει, απαγόρευση πρόσβασης σε αίθουσες διδασκαλίας στο Τμήμα Ιατρικής ΑΠΘ των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Δημόσια Υγεία – Πολιτική Υγείας» και «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

«Τα δύο αυτά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, εκτός από την αυτονόητη σημασία τους για την ενδυνάμωση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι τα μόνα στα επιστημονικά αυτά πεδία στην επικράτεια χωρίς τέλη φοίτησης.

Είναι προφανές ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λειτουργιών, τόσο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας όσο και της δημόσιας παιδείας.

Απαιτούμε την άμεση ακύρωση αυτής της απόφασης και τη διασφάλιση της πλήρους πρόσβασης των εν λόγω ΠΜΣ στις δημόσιες αίθουσες διδασκαλίας», σημειώνουν οι γιατροί.