ΟΕΝΓΕ κατά ΑΔΕΔΥ: Απαράδεκτο που δεν κήρυξε απεργία στις 12/1

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η Γενική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ κατήγγειλε σήμερα την ΑΔΕΔΥ επειδή αρνήθηκε να προκηρύξει απεργία στις 12 Ιανουαρίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που περιελάμβανε και τη διάταξη για τις απεργίες... Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών διαχωρίζει την θέση της και δηλώνει έτοιμη να οργανώσει και άλλες κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Διαβάστε τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Στις 10 Γενάρη η ΟΕΝΓΕ με απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, συντασσόμενη με Εργατικά Κέντρα, με άλλα σωματεία και Ομοσπονδίες του Δημόσιου και του Ιδιωτικού τομέα, προκήρυξε απεργία για την Παρασκευή 12/1, ημέρα κατάθεσης στην Ολομέλεια της Βουλής του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που ψηφίστηκε μετά από τρεις ημέρες.

Η απεργία είχε ως βασικό αίτημα να πάρει πίσω η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το πολυνομοσχέδιο που όπως επισημαίναμε στην απόφασή μας περιλάμβανε νέα ασφυκτικά μέτρα «δημοσιονομικής προσαρμογής» και καταστολής των αγώνων με προμετωπίδα το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία.

Επίσης την επέκταση των πλειστηριασμών, νέο πέλεκυν στα οικογενειακά επιδόματα πολύτεκνων, στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας στο δημόσιο, στα επιδόματα αναπηρίας ενώ απαγόρευε ρητά τη μετατροπή κάθε σύμβασης ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Απαράδεκτο

Το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ θεωρεί απαράδεκτη τη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ να μην κηρύξει απεργία παρά το γεγονός ότι τα αιτήματα με βάση τα οποία προκηρύχθηκε η απεργία είναι «ζωής και θανάτου» για όλους τους εργαζόμενους. Η στάση της αποτελεί μνημείο κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και την καταδικάζουμε απερίφραστα. Διευκόλυνε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, τις απαιτήσεις του ΣΕΒ και των τραπεζών, να προχωράνε απρόσκοπτα στην κατάργηση των δικαιωμάτων μας, να έχουν εργαζόμενους σκυφτούς και υπάκουους στην πολιτική που μεγαλώνει τα κέρδη τους.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε απέναντι σε κάθε έναν που θα προσπαθήσει να βάλει πλάτη στην υλοποίηση της απεργοκτόνας ρύθμισης, ότι θα σταθούμε απέναντι σε συνδικαλιστικές ηγεσίες, που θα προσπαθήσουν με κάθε πρόσχημα να μας κάνουν κυβερνητικούς συνοδοιπόρους.

Νέες κινητοποιήσεις

Θα προχωρήσουμε στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, κλιμακώνοντας με νέες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, απαντώντας στις αυταπάτες της κυβέρνησης ότι η «κανονικότητα» και το «τέλος της επιτροπείας» θα σημάνει το τέλος στα βάσανα των εργαζομένων και του λαού. Ξέρουμε ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί όσο οι εργαζόμενοι δεν παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Για αυτό δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας για να οργανώσουμε την εργατική – λαϊκή αντεπίθεση, χωρίς καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στα ψέματα και τις αυταπάτες, μέσα από συλλογικές, μαζικές διαδικασίες.