ΟΕΝΓΕ: «Εκβιαστικές» πρακτικές από την διοίκηση του Γ.Ν. Σερρών

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Σερρών η οποία επιβάλει σε ειδικευόμενους γιατρούς "εκβιαστική αναγκαστική εφημέρευση σε κλινικές άλλων ειδικοτήτων με τη λογική «εφημερίας τομέα» για την οποία η ΟΕΝΓΕ, οι Ενώσεις και το νοσοκομειακό κίνημα έχουν εκφράσει τη κατηγορηματική τους αντίθεση εδώ και χρόνια".

Επισημαίνουν από την ΟΕΝΓΕ:

Η διοίκηση επιβάλλει αυτό το καθεστώς στους ειδικευόμενους γιατρούς της γυναικολογικής κλινικής προσπαθώντας αντιδεοντολογικά και πρόχειρα να καλύψει δραματικά κενά σε μόνιμους ειδικευμένους γιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Πρόσφατα είχαμε επισημάνει πως αυτή η απαράδεκτη τακτική που ακολουθείται, δυστυχώς και από διοικήσεις άλλων Νοσοκομείων (π.χ του «Αγ. Σάββα»), αφενός είναι άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς και αφετέρου ωθεί ακόμα περισσότερους νέους γιατρούς, πτυχιούχους ιατρικής να φεύγουν για ειδικότητα στο εξωτερικό εντείνοντας το καταστροφικό φαινόμενο της ιατρικής μετανάστευσης.

Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη το πόσο υποκριτική είναι η φιλολογία τόσο από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όσο και από την ηγεσία του ΚΕΣΥ για δήθεν «πολιτική βούληση για την εκπαίδευση των ειδικευομένων».

Στην πραγματικότητα, οι καθημερινές ενέργειες διοικητών Νοσοκομείων και ΥΠΕ αλλά και του ίδιου του προέδρου του ΚΕΣΥ δείχνουν πως καμία απολύτως τέτοια βούληση δεν υπάρχει.

Καλούμε τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να φροντίσουν άμεσα για τη συμμόρφωση της διοίκησης του Νοσοκομείου Σερρών, ώστε να τηρείτε η στοιχειώδης δεοντολογία που είναι απαραίτητη τόσο για την ασφάλεια των ασθενών όσο και για την εκπαίδευση και αξιοπρέπεια των ειδικευόμενων γιατρών.