ΟΕΝΓΕ: Άνανδρη και θρασύδειλη η επίθεση σε βάρος γιατρού στο Ασκληπιείο Βούλας

  • Ρούλα Τσουλέα
ΟΕΝΓΕ Ασκληπιείο Βούλας
Την έντονη αντίδραση της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών όλης της χώρας (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσε η επίθεση σε βάρος της γιατρού του Ασκληπιείου Βούλας, η οποία διαμαρτυρόταν για την έλλειψη κλιματισμού σε διάφορα τμήματα του νοσοκομείου.

Την έντονη αντίδραση της ΟΕΝΓΕ προκάλεσε η επίθεση σε βάρος της γιατρού του Ασκληπιείου Βούλας, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την έλλειψη κλιματισμού.

Σύμφωνα με καταγγελίες, η επίθεση έγινε από τον διοικητή του Νοσοκομείου και από τον εκπρόσωπο των γιατρών στο διοικητικό συμβούλιό του.

Η γιατρός είναι η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια παράστασης διαμαρτυρίας του σωματείου για την έλλειψη κλιματισμού στα τακτικά ιατρεία και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Διαβάστε ακόμα Ασκληπιείο Βούλας: Τραμπούκισαν γυναίκα γιατρό, όταν διαμαρτυρήθηκε για τα χαλασμένα κλιματιστικά

«Αφού το στέλεχος της ΔΗΚΝΙ εγκλώβισε τη συνάδελφο στο γραφείο της διοίκησης, εμποδίζοντας τη να βγει από το γραφείο, ο διοικητής του Νοσοκομείου της επιτέθηκε φραστικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

Και προσθέτει πως ο διοικητής «δεν δίστασε, παρόλο που γνώριζε ότι η συνάδελφος έχει αντιμετωπίσει στο πρόσφατο παρελθόν ένα απειλητικό για τη ζωή της πρόβλημα υγείας, να της «συστήσει» να μην είναι τόσο ευαίσθητη γιατί μπορεί να αρρωστήσει και να πεθάνει, και είναι κρίμα γιατί έχει οικογένεια και παιδιά».

«Η κατρακύλα της διοίκησης δεν έχει πάτο», σχολιάζει η ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών. Και χαρακτηρίζει «άνανδρη, απρόκλητη και τραμπούκικη» την επίθεση σε βάρος της γιατρού.

«Η θρασύδειλη επίθεση σε βάρος της συναδέλφου δεν είναι τυχαία. Τους έχει αποθρασύνει η ανοχή και η στήριξη που τους προσφέρει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ. Και προσθέτει πως «οι απειλές και η τρομοκρατία δεν μας αγγίζουν. Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν