Οδηγίες μέτρησης του πυρετού!

  • Iatropedia
Όταν ο πυρετός ανεβαίνει τότε προκαλείται πανικός αφού δεν είναι γνωστή η αιτία που τον προκαλεί. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για μικρά παιδιά τότε το πρόβλημα είναι μαγαλύτερο και η αναστάτωση τωνν γονιών εύλογη. Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί πως να μετρήσετε σωστά τον πυρετό.

Ο πυρετός είναι ένα σημάδι μιας ποικιλίας ιατρικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης.

Για τα μικρά παιδιά και βρέφη – ειδικά τα νεογέννητα – ακόμη και ελαφρώς αυξημένες θερμοκρασίες μπορεί να υποδεικνύει μια σοβαρή ασθένεια. Για τους ενήλικες, ο πυρετός συνήθως δεν είναι επικίνδυνο μέχρι να φτάσει τους 39.4 C.

Οι ενήλικες μπορεί να πάρουν ασπιρίνη, αλλά δεν δίνετε ασπιρίνη σε παιδιά ή εφήβους ηλικίας κάτω των 19. Μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια, αλλά δυνητικά θανατηφόρα, πάθηση γνωστή ως σύνδρομο του Reye.

Πώς να μετρηθείτε

Εάν χρησιμοποιείτε ένα ψηφιακό θερμόμετρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες έτσι ώστε να γνωρίζετε τι σημαίνουν οι ήχοι και πότε να διαβάσετε το θερμόμετρο. Υπό κανονικές συνθήκες, οι θερμοκρασίες τείνουν να είναι υψηλότερα περίπου 4 έως τις 6 μ.μ. και το χαμηλότερο περίπου έξι

Λόγω της πιθανότητας για την έκθεση στον υδράργυρο ή κατάποση, έχουν θερμόμετρα υδραργύρου γυαλιού έχουν καταργηθεί σταδιακά και δεν συνιστάται πλέον.

Ορθό (για βρέφη)

Για να πάρετε τη θερμοκρασία του παιδιού σας από το ορθό:

Τοποθετήστε ένα κτύπημα της βαζελίνη ή άλλο λιπαντικό στο βολβό θερμομέτρου.

Βάλτε το παιδί σας στο στομάχι του.

Τοποθετήστε προσεκτικά το λαμπτήρα μισής ίντσας και μια ίντσα μέσα στον πρωκτό.

Κρατήστε το θερμόμετρο και το παιδί παραμένει για περίπου ένα λεπτό, μέχρι να ακούσετε ένα ηχητικό σήμα. Για την αποφυγή τραυματισμού, μην αφήσεις το θερμόμετρο, ενώ είναι μέσα το παιδί σας.

Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε την θερμοκρασία, όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή.

Λαμβάνοντας θερμοκρασία ορθού είναι επίσης μια επιλογή για τους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας κατά τη λήψη από το στόμα θερμοκρασία δεν είναι εφικτή.

Μια πρωκτική μέτρηση της θερμοκρασίας είναι γενικά 1 βαθμό Φαρενάιτ (περίπου 0,5 βαθμό Κελσίου) υψηλότερο από ό, τι μια προφορική ανάγνωση.

Από το χέρι

Τοποθετήστε το θερμόμετρο κάτω από το βραχίονά σας με το χέρι σας προς τα κάτω.

Κρατήστε τα χέρια σας στο στήθος σας.

Περιμένετε περίπου ένα λεπτό ή μέχρι να ακούσετε ένα ηχητικό σήμα.

Αφαιρέστε το θερμόμετρο και διαβάστε την θερμοκρασία.

Για να ληφθεί από τη μασχάλη θερμοκρασία του παιδιού σας, έχετε το παιδί να καθίσει στην αγκαλιά σας, που αντιμετωπίζει στο πλάι. Τοποθετήστε το θερμόμετρο κάτω από κοντά το χέρι του παιδιού σας, το οποίο θα πρέπει να είναι ενάντια στο στήθος σας.

Αναζητήστε ιατρική βοήθεια για τον πυρετό, εάν:

Ένα μωρό έχει πυρετό (38 ° C) ή υψηλότερη

Ένα παιδί κάτω των 2 ετών έχει πυρετό περισσότερο από μία ημέρα, ή ένα παιδί ηλικίας 2 ετών και άνω έχει πυρετό περισσότερο από τρεις ημέρες

Ένας ενήλικας έχει μια θερμοκρασία άνω των 103 F (39,4 C) ή είχε πυρετό για περισσότερο από τρεις ημέρες

Πότε πρέπει να ζητήσετε βοήθεια έκτακτης ανάγκης

Αν ο πυρετός συνοδεύεται από

Μια σοβαρή κεφαλαλγία

Πονόλαιμος

Ασυνήθιστο δερματικό εξάνθημα

Ασυνήθιστη ευαισθησία των ματιών στο φως

Η δυσκαμψία του αυχένα και πόνο όταν η κεφαλή κάμπτεται προς τα εμπρός

Επίμονος έμετος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πυρετός: ''Ρίξτε'' τον φυσικά!