Οδηγίες για τον συντονισμό στην διάθεση κλινών ΜΕΘ σε πραγματικό χρόνο

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Η γρίπη "θερίζει" και ως εκ τούτου η ανάγκη για περισσότερες κλίνες ΜΕΘ αλλά και σωστή διάθεσή των υπαρχόντων είναι μεγάλη. Μην ξεχνάμε ότι δύο τουλάχιστον άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από γρίπη πριν προλάβουν να εισαχθούν σε ΜΕΘ.

Διαβάστε την σχετική ενημέρωση για τις κλίνες ΜΕΘ από τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ:

Στο πλαίσιο της υλοποίησης εφαρμογής μέσω της οποίας θα παρέχεται σε πραγματικό χρόνο προς το ΕΚΑΒ η ενημέρωση για τη διαθεσιμότητα των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των Κρατικών Νοσοκομείων και των συμβεβλημένων Ιδιωτικών Κλινικών, προκειμένου να εξυπηρετούνται άμεσα τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν μεταφοράς στις Μονάδες αυτές, σας ενημερώνουμε ότι από 08/02/2016:

Όλα τα Κρατικά Νοσοκομεία και οι συμβεβλημένες Ιδιωτικές Κλινικές που διαθέτουν, βάσει της ισχύουσας άδειας λειτουργίας τους, Μονάδες ΜΕΘ και ΜΕΝΝ θα πρέπει να ενημερώνουν σε πραγματικό χρόνο τον ΕΟΠΥΥ για τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών των παραπάνω μονάδων για τη διακομιδή ασθενών μέσω ΕΚΑΒ. Η ενημέρωση θα γίνεται μέσω της εφαρμογής Αναγγελίας Ασφαλισμένου η οποία χρησιμοποιείται ήδη για την αναγγελία εισιτηρίων – εξιτηρίων. Οι σχετικές οδηγίες της νέας λειτουργικότητας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr) στην ενότητα Εφαρμογές  Αναγγελία Ασφαλισμένου  Οδηγίες ΜΕΘ/ΜΕΝΝ.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση των διαθέσιμων κλινών ΜΕΘ/ΜΕΝΝ δεν απαλλάσσει τα Κρατικά Νοσοκομεία και τις Ιδιωτικές Κλινικές από την υφιστάμενη υποχρέωση αναγγελίας εισιτηρίων – εξιτηρίων.

Email επικοινωνίας: edapy@eopyy.gov.gr

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Σ. ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ

Επίκουρος Καθηγητής Πανεπ. Πειραιά