Οδηγίες Άδωνι σε διοικητές νοσοκομείων! Η τρόικα οι απατήσεις και τα «κουρέματα»

  • Iatropedia
Συνάντηση με τους διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειας έχει σήμερα ο υπουργός Υγείας

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Οδηγίες για …μάζεμα των εξόδων στα δημόσια νοσοκομεία με κάθε τρόπο ώστε να τηρηθούν κατά γράμμα οι προϋπολογισμοί, είναι μέσα στις οδηγίες που δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στους διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειας. Οι περισσότεροι έχουν αναλάβει μόλις πρόσφατα τις θέσεις τους και ο υπουργός Υγείας δεν είχε συναντηθεί μαζί τους.

Πάντως εκεί που θα πρέπει να εστιάσουν με βάση και τις οδηγίες της τρόικας είναι να μην ξεφύγουν στα έξοδα δεδομένου πως οι αρμόδιοι του υπουργείου υγείας βρίσκονται καθημερινά μπροστά σε…εκπλήξεις. Ανακαλύπτουν κρυμμένα έξοδα τα οποία είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα και δε δηλώθηκαν επισήμως. Συνέπεια είναι οι προϋπολογισμοί για το ΕΣΥ να βγαίνουν εκτός προγραμματισμού.

Άλλωστε οι διοικητές έχουν υπογράψει και μνημόνια με τα οποία δεσμεύονται να τηρήσουν κατά γράμμα τους προϋπολογισμούς. Εκτός αυτού θα βαθμολογούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να προκύπτει το πιο συνεπές και το πιο…ασυνεπές στελεχιακό δυναμικό.

Βέβαια με τα αλλεπάλληλα κουρέματα τα δημόσια νοσοκομεία σήμερα δε διαθέτουν υλικό ούτε για …δείγμα ενώ και τα φάρμακα παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις. Οι γιατροί συχνά αναγκάζονται να χορηγούν στους ασθενείς τους σκευάσματα παλαιότερης γενιάς επειδή δεν έχουν στη διάθεσή τους τα νέα. Βέβαια ο Άδωνις Γεωργιάδης αρνείται το γεγονός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται νέο χαράτσι στα φάρμακα! Χωρίς αποζημίωση από ΕΟΠΥΥ κι άλλα σκευάσματα

Τέλος σήμερα οι αιτήσεις για το ΠΕΔΥ! Πόσοι γιατροί δήλωσαν «ναι» στο δημόσιο σύστημα

ΕΟΠΥΥ: Νέα τηλέφωνα από σήμερα για τους ασφαλισμένους

Ομάδες «σοφών» κατά της κατάρρευσης του ΕΣΥ! Think Tank για προτάσεις στον Άδωνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ