«Όχι» γιατρών με κινητοποιήσεις για την “Α.Ε.” Βορίδη! Γιατί αντιδρούν;

  • Iatropedia
Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη που εγκαθιστά μια εταιρεία Α.Ε. Στο ΕΣΥ η οποία θα διαχειρίζεται τα οικονομικά των νοσοκομείων.

Το νομοσχέδιο Βορίδη που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου στη Βουλή μέσω του οποίου συστήνεται η Ανώνυμη Εταιρεία ΕΣΑΝ.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας μιλά για ρύθμιση που σηματοδοτεί “την πλήρη απόσυρση του κράτους από τη χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας”.

Κατά τον πρόεδρο τη ΟΕΝΓΕ μάλιστα οι οποίες τροποποιήσεις δεν έφεραν μεγάλες αλλαγές στην ουσία καθώς όπως τονίζει: “Το νομοσχέδιο συνάντησε την κατηγορηματική αντίθεση της ΟΕΝΓΕ, του Πανελλήνιου ιατρικού Συλλόγου και της ΠΟΕΔΗΝ και οι επουσιώδεις τροποποιήσεις στις οποίες προέβη ο υπουργός Υγείας δεν αλλάξουν την ουσία των δραματικών επιπτώσεων στους ασθενείς, τα Νοσοκομεία και τους γιατρούς”.

Γι αυτό και η ΟΕΝΓΕ καλεί όλες και όλους τους γιατρούς ΕΣΥ της χώρας σε στάση εργασίας Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το πέρας του ωραρίου και από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ και την ΕΙΝΑΠ διοργανώνει συλλαλητήριο στις 12.30μμ στη Βουλή, από την πλευρά της Βασ. Σοφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι αλλαγές φέρνει η “ΕΣΑΝ” Βορίδη στα νοσοκομεία! Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο

Πως θα πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους ιδιώτες γιατρούς! Όλη η διαδικασία

Μ.Βορίδης: «Μπαίνει φραγμός στις προληπτικές εξετάσεις όχι σε όλες»! Τι κόβεται

Παζάρια της τελευταίας στιγμής για το πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις! Τι αλλάζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν