Ο Καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης στο τιμόνι του ΕΟΔΥ

  • Μιχάλης Θερμόπουλος
Θεοκλής Ζαούτης
Ο καθηγητής Παιδιατρικής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Θεοκλής Ζαούτης, θα ανακοινωθεί ως ο νέος Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από την θέση το περασμένο Σάββατο.

Θεοκλής Ζαούτης  Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, ένας επιστήμονας διεθνώς αναγνωρισμένος έχει επιλεγεί, σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr για την θέση του Προέδρου του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Ζαούτης βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όλο το διάστημα της πανδημίας, ενώ βρισκόταν στο πλευρό του γενικού γραμματέα Ιωάννη Κωτσιόπουλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη βόρεια Ελλάδα, με σκοπό την κατάρτιση του σχεδίου για τα νοσοκομεία.

Πριν από λίγους μήνες μάλιστα, του έγινε πρόταση από την Ακαδημία Αθηνών να επιστρέψει από τις ΗΠΑ όπου ζει τα τελευταία χρόνια και να πάρει έδρα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πληροφορίες του iatropedia.gr αναφέρουν, πως η επίσημη ανακοίνωση για την ανάληψη των καθηκόντων του Καθηγητή Ζαούτη θα γίνει εντός των επόμενων ωρών.

Ποιος είναι ο Θεοκλής Ζαούτης

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι κλινικός γιατρός, ερευνητής, και ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Είναι Καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania (UPENN) και Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Philadelphia (CHOP).

Το 2011, ίδρυσε το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) στην Αθήνα. Αποστολή του Κέντρου είναι η βελτίωση της ασφάλειας των ασθενών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ελληνικά νοσοκομεία, των οποίων το έργο περιλαμβάνει ένα ισχυρό πρόγραμμα διεθνούς, πολυκεντρικής έρευνας και συνεργασίας.

Το 2018, διορίστηκε Ανώτατος Επιστημονικός Σύμβουλος του Ιδρύματος PENTA. Το δίκτυο PENTA περιλαμβάνει εκατοντάδες ερευνητές και κλινικούς γιατρούς, οι οποίοι σχεδιάζουν, εφαρμόζουν και συντονίζουν παγκόσμιας εμβέλειας κλινικές έρευνες και προγράμματα κατάρτισης σε 18 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορονοϊός – Εμβολιασμός σε παιδιά και εγκύους: Τι λένε Ζαούτης και Τζεφεράκος

Ζαούτης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός στο στράτευμα και στα παιδιά παλαιότερες εποχές – Τι απαντά στις θεωρίες συνωμοσίας