Ο προϋπολογισμός του 2017 ενεργοποιεί αντιδράσεις εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Το Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε να συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ στην πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη. Με βάση αυτό, η ΟΕΝΓΕ ανακοίνωσε ότι η συγκέντρωση των γιατρών στο υπουργείο Υγείας μεταφέρεται για τις 8:00 π.μ. ενώ στις 10:30 στην Ομόνοια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Διαβάστε παρακάτω την σχετική ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

 

Μετά την απόφαση του Συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ για προκήρυξη πανελλαδικής απεργίας στις 8/12, η Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε τροποποιεί το πρόγραμμα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Ε.Γ στις 4/11.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης της Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε για προκήρυξη απεργίας στις 8/12.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017 προδιαγράφει την κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων των υγειονομικών και των ασθενών. Χαρακτηριστικά, η κρατική επιχορήγηση των νοσοκομείων, η οποία κατακρεουργήθηκε το 2015  κατά 22,8%, παραμένει στα ίδια απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα. Την ίδια στιγμή η χρηματοδότηση για τις εφημερίες των γιατρών και των λοιπών παροχών για το νοσηλευτικό προσωπικό παραμένει  καθηλωμένη στα 321 εκ. διαιωνίζοντας το καθεστώς της απλήρωτης δουλειάς.

Η καθήλωση των κονδυλίων, τη στιγμή που η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι δραματική, σηματοδοτεί ουσιαστικά την εδραίωση των σημερινών  απαράδεκτων, τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, φάρμακα, αναλώσιμα υλικά και εξοπλισμό αλλά και της εντατικοποίησης της  δουλειάς γιατρών και νοσηλευτών. Αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε  περαιτέρω επιδείνωση  των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το λαό.

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι  «ενισχύεται το δημόσιο σύστημα υγείας» είναι πρόκληση. Προσπαθεί στην κυριολεξία να αντιστρέψει την πραγματικότητα και να καμουφλάρει τη βάρβαρη πολιτική της.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης αφού αυτή συνοδεύεται από νέα σκληρά μέτρα σε βάρος μας.  Οι μόνοι ωφελημένοι  από την όποια  ελάφρυνση του χρέους  θα είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Δεν συμβιβαζόμαστε με την αθλιότητα! Δίνουμε  μαχητική απάντηση! Οργανώνουμε τους αγώνες μας για την απόκρουση και την ανατροπή της  αντιλαϊκής  πολιτικής που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση, όπως έκαναν και οι προκάτοχοι της, και υπαγορεύεται από τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μνημόνια διαρκείας, την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ.

Καλούμε:                                                                                                                                                                          -Τις Ενώσεις των Νοσοκομειακών Γιατρών να πάρουν άμεσα μέτρα για την οργάνωση της απεργίας στις 8 Δεκέμβρη. Να πάρουν την υπόθεση της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια τους.

-Για την Αττική  σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 8/12 στις 8:00  π.μ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε ενιαία πρέπει να είναι η  απάντηση. Συμμετέχουμε μαζικά  στην  απεργία και στις  απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ

ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν