Ο πρωθυπουργός δεν εγκρίνει τις αποκαλύψεις Πολάκη ή έτσι πρέπει να μας πει;

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Αλέξης Τσίπρας στην χθεσινοβραδινή του παρουσία στο Open δήλωσε ότι δεν εγκρίνει την αποκάλυψη της επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη. Αλλά όταν είσαι πρωθυπουργός και ο προσωπικός φίλος σου, ο πολιτικός σου σύντροφος, ο υφιστάμενός σου υπουργός πράττει κάτι τόσο ξεκάθαρα παράτυπο, πώς να πιστέψουμε ότι το κάνει χωρίς να σε υπολογίσει, χωρίς να τον εγκρίνεις, χωρίς να υπάρχει καμία ταύτιση απόψεων;

Ο Αλέξης Τσίπρας παραδέχθηκε ότι ο ο Παύλος Πολάκης έκανε λάθος με την δημοσιοποίηση της επιστολής στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για κωλυσιεργία στις υποθέσεις διαφθοράς.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το επισήμανε αυτό το λάθος στον κ. Πολάκη για τον οποίο είπε ότι έχει ένα ύφος που τον χαρακτηρίζει στην επικοινωνία, αυτό το ύφος ο ίδιος δεν θα μπορούσε να το υιοθετήσει αλλά επί της ουσίας συμφωνεί μαζί του…

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός:

«Ο κ. Πολάκης έχει ένα ύφος που τον χαρακτηρίζει στην επικοινωνία του, αλλά πρέπει να κρίνουμε την ουσία και όχι το ύφος, το οποίο εγώ δεν θα το υιοθετούσα για μένα. Αλλά πρέπει να κρίνουμε την ουσία. Ο Πολάκης έστειλε ένα γράμμα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στην οποία λέει ότι η εκτίμησή του είναι πως οι υποθέσεις αυτές δεν πρέπει να κωλυσιεργούν. Αυτό είναι παρέμβαση; Μετά έβγαλε στην δημοσιότητα το περιεχόμενο της επιστολής. Αυτό δεν είναι παρέμβαση, αυτό είναι λάθος. Το οποίο και εγώ του το επισήμανα. Και το παραδέχομαι. Αν είναι θεσμική εκτροπή τότε η μήνυση Σαμαρά σε δικαστικούς λειτουργούς τι είναι;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Λανθασμένες επιλογές

Εκτός κι αν πρωθυπουργός περιλαμβάνει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας σε αυτούς που αποτέλεσαν «λάθος επιλογές» του, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλλω, ο πληθωρικός αναπληρωτής υπουργός Υγείας έχει δώσει πολλές αφορμές για να πέσει σε δυσμένεια αν ο πρωθυπουργός δεν συμφωνούσε με το ύφος ή την ουσία των όσων λέει… Αντιθέτως θα έλεγα, φαίνεται να χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης και αποδοχής του πρωθυπουργού που μάλλον απολαμβάνει το ύφος «σας γράφω όλους και λέω ό,τι μου κατέβει όποτε γουστάρω».

Για την υπόθεση Novartis

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η θέση του από την αρχή ήταν ότι πρέπει να επιληφθεί η Δικαιοσύνη και μάλιστα εκείνη είναι που θα κρίνει αν υπήρξαν ευθύνες σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.