Ο Πρόεδρος του ΠΙΣ στην επίσημη εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος και του ΕΚΠΑ

  • Iatropedia newsroom
ΠΙΣ
Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε την ανάγκη συμπερίληψης των ασθενών στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών εορτάζεται ετησίως με σκοπό την ευαισθητοποίηση κυβερνήσεων και συστημάτων υγείας σχετικά με τα δικαιώματα όλων των ληπτών υπηρεσιών υγείας. Η φετινή εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Μεγάλη Αίθουσα του Ε.Κ.Π.Α., παρουσία εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, ακαδημαϊκών και φυσικά εκπροσώπων συλλόγων ασθενών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Δρ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τονίζοντας την ανάγκη συμπερίληψης των ασθενών στα κέντρα λήψης αποφάσεων και της διατήρησης του ενεργού τους ρόλου σε κάθε επαφή τους με τα συστήματα υγείας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δείτε επίσης: Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών: Η «φωνή» των ασθενών δυναμώνει στα Νοσοκομεία

Ο Π.Ι.Σ. διατηρεί στενή συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος, εκπρόσωποι της οποίας παρέστησαν και στην τελευταία Σύνοδο Προέδρων που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη.