Ο πολυέξοδος ΕΟΠΥΥ και οι κόντρες στην Υγεία! Πως βγήκαν τα μαχαίρια λόγω τρόικας

  • Iatropedia
Αφού οι σχέσεις μεταξύ των τριών στο υπουργείο Υγείας δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ (Λυκουρέντζου, Σαλμά, Σκοπούλη), η κόντρα πλέον έχει μεταφερθεί στα ...χωράφια του ΕΟΠΥΥ. Πως οι ξεχειλισμένες δαπάνες του ΕΟΠΥΥ που έπεσαν στην αντίληψη της τρόικας έγιναν αφορμή να βγει στην επιφάνεια για άλλη μια φορά η κόντρα Σαλμά-Παπαγεωργόπουλου. Όλο το παρασκήνιο

Οι δαπάνες και το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ που για άλλη μια φορά ξέφυγαν από τα προϋπολογισμένα τουλάχιστον κατά 1 δις ευρώ, έκαναν και πάλι την τρόικα να δώσει αυστηρές οδηγίες για τη συγκράτηση των εξόδων. Έκαναν όμως και τις κόντρες στο εσωτερικό του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να βγούνε στην επιφάνεια. Από τη μία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Λευτέρη Παπαγεργόπουλο.

Ευθύνες ειδικά για το θέμα των διαγνωστικών εξετάσεων που παρουσιάζουν μεγάλες δαπάνες. Από την άλλη ο κ.Παπαγεωργόπουλος εκτιμά ότι δεν έχουν υπάρξει νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε ο Οργανισμός να απαλλαγεί από προσκόμματα για τις διαπραγματεύσεις των τιμών. Επισημαίνει ακόμη ότι ο ΕΟΠΥΥ κουβαλά βάρη του παρελθόντος όπως έξοδα για προνοιακά ιδρύματα που δεν ανήκουν πια στον τομέα της Υγείας.

Μα αυτά και μ αυτά όμως οι …αγριεμένοι τροϊκανοί που ζήτησαν άμεσα μέτρα για να περιοριστούν οι δαπάνες έκαναν τους αρμόδιους να πετούν ο ένας το μπαλάκι στον άλλο για τις ευθύνες στον ΕΟΠΥΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι παρασκηνιακές αυτές κόντρες έχουν φθάσει προ πολλού και στο Μέγαρο Μαξίμου από όπου δε διαρρέονται πια και οι καλύτερες πληροφορίες για το μέλλον της σύνθεσης στο υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατροί προς Λυκουρέντζο: Πληρώστε τώρα τα χρέη σας! Δεν έχουμε χρήματα για τις οικογένειές μας

Πόσα φάρμακα πούλησαν οι φαρμακευτικές εταιρείες τα τελευταία 3 χρόνια! Οι πωλήσεις, τα χρέη και οι διαμαρτυρίες

Γιατί δε μειώνονται οι τιμές στις διαγνωστικές εξετάσεις; Τι είπαν από τον ΕΟΠΥΥ στην τρόικα

Και οι γιατροί με τους δημοσιογράφους και εργαζόμενους της ΕΡΤ! Φόβοι και για άλλα λουκέτα

Δείτε τα 10 πιο επικίνδυνα έντομα στον κόσμο και προφυλαχθείτε. ΒΙΝΤΕΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ