Ο πόλεμος του γάλακτος! Ξανά στα σούπερ μάρκετ τα βρεφικά γάλατα

  • Iatropedia
Η μάχη του βρεφικού γάλακτος καλά κρατεί καθώς από τη μία το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι πήρε την ανιούσα κατά τουλάχιστον 20% επειδή πωλείται στα φαρμακεία, από την άλλη οι φαρμακοποιοί διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός αυτό ενώ αφήνουν και αιχμές για σχέσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης με τα σούπερ μάρκετ.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθ.Σκορδάς σε δηλώσεις του μίλησε για αύξηση στην τιμή του βρεφικού γάλακτος κατά 20% γεγονός που εξόργισε τους φαρμακοποιούς.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με μια σκληρή του ανακοίνωση καταφέρεται προσωπικά κατά του κ.Σκορδά με αιχμές για σχέσεις με τα σούπερ μάρκετ.

Ειδικότερα όπως αναφέρει: «Είναι θλιβερό και απαράδεκτο ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Σκορδάς να χρησιμοποιεί ψευδή και παραπλανητικά στοιχεία προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σούπερ μάρκετ.

Η δήθεν… αύξηση της τιμής των βρεφικών γαλάτων της τάξεως του 20% , που επικαλείται ο υφυπουργός είναι ανυπόστατη και αναπόδεικτη».

Όπως υποστηρίζει ο Σύλλογος, έχει προσκομίσει σχετικά στοιχεία τόσο στον Υφυπουργό όσο και στα αρμόδια Δικαστήρια που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δε διστάζει μάλιστα να πει πως θεωρεί τη στάση του κ. Σκορδά απαράδεκτη, προκλητική, αντιεπιστημονική, αντιθεσμική και παράνομη.

«Οι δηλώσεις του υφυπουργού είναι και πολιτικά απαράδεκτες γιατί ενώ γνωρίζει πολύ καλά και έχει την ευθύνη για τον έλεγχο της ακρίβειας στα ράφια των σουπερ μάρκετ , που θερίζουν το ελάχιστο εισόδημα που έχει απομείνει στην Έλληνα εργαζόμενο, ανερυθρίαστα υιοθετεί και αναπαράγει τα ψεύδη των ιδιοκτητών σούπερ μάρκετ» σημειώνουν χαρακτηριστικά οι φαρμακοποιοί και τον καλούν να ελέγξει τις τιμές χονδρικής και να τις συγκρίνει με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές και να εξηγήσει γιατί οι τιμές χονδρικής στην Ελλάδα είναι υψηλότερες από αυτές των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».