Ο πόλεμος των ράντζων στο «Αττικόν»! Κόντρα εργαζομένων υπουργού Υγείας

Από τη μία οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι το νοσοκομείο γεμίζει από ράντζα στους διαδρόμους επειδή δεν υπάρχει προσωπικό αλλά και επειδή οι κλινικές ξεκινούν τις εφημερίες χωρίς να έχουν το 25% των κρεβατιών άδεια όπως προβλέπεται. Από την άλλη ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος θεωρεί ότι ακόμη και για τα ράντζα φταίνε γιατροί και εργαζόμενοι καθότι δεν μπορούν να διαχωρίσουν ποια περιστατικά χρήζουν νοσηλείας. Αποτέλεσμα και πάλι οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο υπάρχουν περισσότερα από 60 ράντζα-φορεία ενώ ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και οι Διευθυντές Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα προτείνουν εγγράφως την αναστολή της σημερινής εφημερίας. Για τον υπουργό Υγείας πάντως τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Όπως υποστηρίζει, από τον έλεγχο που πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ, τα ράντζα συσσωρεύτηκαν επειδή στην εφημερία υπήρχαν μόνο ειδικευόμενοι γιατροί και όχι ειδικευμένοι. Αποτέλεσμα ήταν να γίνεται κακή εκτίμηση των περιστατικών και να γίνουν μαζικές εισαγωγές των ασθενών χωρίς λόγο καθώς δεν είχαν ούτε την εμπειρία ούτε και το χρόνο να αξιολογήσουν τα περιστατικά.

Μάλιστα ο κ. Λυκουρέντζος επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν οι ειδικευμένοι γιατροί να πληρώνονται για εφημερίες και να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Το Σωματείο των εργαζομένων πάντως καταγγέλλει πως η επίσκεψη των ελεγκτών ήταν στημένη καθώς ρωτούσαν τους ασθενείς αν έπρεπε να εισαχθούν ή όχι στο νοσοκομείο.

«Ευτυχώς γιουχαΐστηκαν έντονα από τους ίδιους τους ασθενείς και τους συνοδούς τους», τονίζουν οι εργαζόμενοι επιμένοντας πως επικρατούν άθλιες και επικίνδυνες συνθήκες στη γενική εφημερία του Αττικού Νοσοκομείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

image description

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

Η ζάλη, ή αλλιώς ζαλάδα, είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να οριστεί ως το αίσθημα αστάθειας ή απώλειας της...

Κάντε αναζήτηση στην εγκυκλοπαίδεια υγείας του iatropedia.gr

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

image description

Δείτε ποιά νοσοκομεία εφημερεύουν