Ο ΠΙΣ «στο πλευρό» των εργαστηριακών γιατρών για τις απεργιακές κινητοποιήσεις

  • Iatropedia newsroom
ΠΙΣ
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) καλύπτει απόλυτα τις επερχόμενες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές Ενώσεις Εργαστηριακών Ιατρών.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) ανακοίνωσε ότι στηρίζει απόλυτα τις κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματίσει να κάνουν τις επόμενες ημέρες οι εργαστηριακοί γιατροί.

Υπενθυμίζεται ότι την έντονη αντίδραση των εργαστηριακών γιατρών έχει προκαλέσει η τροπολογία στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, η οποία προστέθηκε «τελευταία στιγμή» και εμποδίζει, όπως υποστηρίζουν, τα Διαγνωστικά Κέντρα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, με αφορμή το αποστραγγιστικό μέτρο των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών στο κράτος (rebate – clawback).

Δείτε επίσης: Εργαστηριακοί γιατροί: Στα “κάγκελα” για τροπολογία που μπήκε εμβόλιμα «για να εμποδίσει απεργία»

Η ανακοίνωση του ΠΙΣ

«Έχει περάσει μία δεκαετία διαρκούς υφαρπαγής των αποζημιώσεων (clawback) των συμβεβλημένων εργαστηρίων με τον ΕΟΠΥΥ.  Έχει περάσει μία δεκαετία κατάθεσης προτάσεων για τον περιορισμό της υπερσυνταγογράφησης εργαστηριακών εξετάσεων και την αντιμετώπιση της προκλητής ζήτησης.

Έχει περάσει μία δεκαετία χωρίς την ουσιαστική εφαρμογή Πρωτοκόλλων ορθής άσκησης της Ιατρικής.  Η λογική εφαρμογής κλειστού προϋπολογισμού στην Π.Φ.Υ. από πλευράς της Πολιτείας οφείλει να καλύπτει όχι μόνο τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αλλά και τους Επιστήμονες που παρέχουν έργο.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου καλύπτει απόλυτα τις επερχόμενες κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι περιφερειακές Ενώσεις Εργαστηριακών Ιατρών και καλεί την Πολιτεία να αναλογιστεί άμεσα την κρισιμότητα της κατάστασης».

Φωτογραφία iStock