Ο Παύλος Πολάκης «ξεκαθαρίζει» τα περί των εισοδημάτων του- Στο πλευρό με ανακοίνωση το ΣΥΡΙΖΑ

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Ο Παύλος Πολάκης ανέβασε την ανακοίνωση που εξέδωσε η τράπεζα και με την οποία υπερασπίζεται την απόφασή της να δώσει το καταναλωτικό δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Και δίνει και κάποιες ακόμα εξηγήσεις... Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το ΣΥΡΙΖΑ που απαντά στη Μαρία Σπυράκη της ΝΔ, ενώ στο "χορό" των καταδικαστικών σχολίων μπήκε και το ΚΙΝΑΛ...

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κάνει λόγο για «λάσπη» σχετικά με τις αναφορές στα εισοδήματά του, λέγοντας πως «τα υπολογίζουν με αλχημείες». Η αναφορά αυτή αφορά στα ερωτήματα που προέκυψαν από την πρώτη του ανάρτηση για το θέμα, όταν έγραψε πως ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια χρήματα απ’ όσα βγάζει ως υπουργός. «Από τον Νοέμβριο του 2000 μέχρι τον Οκτώβριο του 2015 ήμουν στον ιδιωτικό τομέα» γράφει και προσθέτει ότι δεν έχει εργαστεί ποτέ στο δημόσιο, παρά τις 13 αιτήσεις που έκανε για να διοριστεί.

Επιτίθεται δε στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, που έφερε στο φως το καταναλωτικό δάνειο που πήρε από την Attica Bank, εμπλέκοντας και τη σύζυγό του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρέβα Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Η Νέα Δημοκρατία και τα Μέσα που τη λιβανίζουν στοχοποιούν τον Παύλο Πολάκη, επειδή πήρε δάνειο, όπως σχεδόν η μισή Ελλάδα, βάζοντας υποθήκη το σπίτι του», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη.

«Αν έπαιρνε μίζες ή αντί να βάλει υποθήκη την οικία του κάποιος επιχειρηματίας του χάριζε το σπίτι στο οποίο διαμένει, η κ. Σπυράκη, η οποία στο τελευταίο πόθεν έσχες έχει δηλώσει υπόλοιπο δανείων 713.000 ευρώ, ίσως να μην είχε πρόβλημα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Ο κ. Πολάκης ούτε μίζες πήρε ούτε καμία offshore έδωσε 800.000 ευρώ στην εταιρεία της συζύγου του, όπως στην περίπτωση του κ. Μητσοτάκη, ούτε πήρε θαλασσοδάνειο για τον Κήρυκα Χανίων και έκανε σκανδαλώδη ρύθμιση, αφού για 11 χρόνια δεν είχε αποπληρώσει ούτε ένα ευρώ, όπως έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ. Η ΝΔ οφείλει να συμβιβαστεί επιτέλους με την πραγματικότητα, ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Το θέμα σχολίασε με ανακοίνωσή του και το ΚΙΝΑΛ:

«Ο αυτόκλητος «κήρυκας της ηθικής» κ. Πολάκης έσπευσε να εκμεταλλευθεί αδίστακτα το αξίωμα του Υπουργού για να πάρει ένα μεγάλο καταναλωτικό δάνειο, που η Τράπεζα δεν θα χορηγούσε σε κανένα απλό πολίτη.

Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως Δήμαρχος είχε διπλά βιβλία.

Είναι αυτός που κατά δήλωσή του ως γιατρός έβγαζε τριπλάσια από την βουλευτική αποζημίωση, κάτι όμως που δεν εμφανίζει στο πόθεν έσχες του.

Είναι αυτός που έχει εκτεθεί….πολλάκις αναδεικνύοντας το πραγματικό καθεστωτικό και αμοραλιστικό πρόσωπο του Κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.

Να τον χαίρονται…. ».