Ο Ομάρ Σαρίφ πάσχει από προχωρημένο Αλτσχάιμερ

  • Iatropedia
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που έκανε σήμερα η οικογένειά του, ο θρυλικός ηθοποιός Ομάρ Σαρίφ πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Ο 83χρονος αιγυπτιακής καταγωγής ηθοποιός, που έγινε παγκοσμίως γνωστός από την συμμετοχή του στην ταινία του 1962 “Λόρενς της Αραβίας” και αργότερα για το ρόλο του στο “Γιατρός Ζιβάγκο” το 1965, παλεύει με τη νόσο τα τελευταία τρία χρόνια.

Ο γιος του, Τάρεκ Ελ-Σαρίφ, αποκάλυψε ότι ο πατέρας του έχει πλέον αποσυρθεί από την υποκριτική λόγω της ασθένειας, η οποία τον κάνει να συγχέει τους τίτλους ακόμα και των πιο διάσημων ταινιών του και ξεχνάει το πού γυρίστηκαν.

Λέει ότι ο πατέρας του γνωρίζει ότι είναι ένας διάσημος ηθοποιός, αλλά συγχέει τους θαυμαστές του που έρχονται προς το μέρος του, πιστεύοντας ότι είναι άνθρωποι που τους γνώριζε το παρελθόν και απλά έχει ξεχάσει τα ονόματά τους.

Ο Τάρεκ Ελ-Σαρίφ, επισήμανε επίσης ότι ο πατέρας του αρνείται να παραδεχτεί ότι είναι άρρωστος και δεν κάνει τις ασκήσεις και τη θεραπεία που του συνιστούν οι γιατροί, προκειμένου να μειώσει τον ρυθμό εξέλιξης της νόσου.

Καλλιτεχνική “ειρωνεία”, θεωρούν πολλοί πως είναι το γεγονός ότι σε μία από τις τελευταίες του ταινίες το 2000, με τίτλο “I Forgot To Tell You”, ο Ομάρ Σαρίφ υποδύθηκε έναν άνθρωπο που έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

http://www.telegraph.co.uk/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 10 προειδοποιητικά σημάδια του Αλτσχάιμερ

Χρήσιμες συμβουλές σε συγγενείς ατόμων με Αλτσχάιμερ