Ο όφις ο… φαρμακερός και τα αντίδοτα στα ελληνικά νοσοκομεία εν μέσω θέρους

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Σε καταγγελία για την έλλειψη αντιοφικών ορών σε μονάδες Υγείας της Λακωνίας, προχώρησε ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου «Ελπίς», Θεόδωρος Γιάνναρος, μέσω ανάρτησης στο twitter. Όπως έγραψε ο ίδιος υπέστη δάγκωμα από οχιά με συνέπεια να είναι αναγκαία η άμεση λήψη του ειδικού ορού που δεν βρισκόταν σε καμία τοπική δομή υγείας. Αλλά ο διοικητής του Νοσοκομείου στην Αρεόπολη είχε να καταθέσει την δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν...

Σύμφωνα με τον κ. Γιάνναρο το περιστατικό σημειώθηκε στην  Αρεόπολη, όμως αντιοφικός ορός δεν βρέθηκε ούτε στη Μάνη, ούτε και στη Σπάρτη. Αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του, υπήρχε αίσια έκβαση, καθώς ο κ. Γιάνναρος ξεπέρασε τον κίνδυνο που φέρεται να αντιμετώπισε.

Διαβάστε τα tweetς του κ. Γιάνναρου:

γιανναρος 1

Διαβάστε τι απαντούν από Γ.Ν ΛΑΚΩΝΙΑΣ:

Με αφορμή την καταγγελία του κ. Θεόδωρου Γιάνναρου,τ.Διοικητή του Νοσοκομείου “Ελπίς”που είδε το φως της δημοσιότητας σε τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα καταγγέλλοντας την έλλειψη αντιοφικού ορού σε όλη τη Λακωνία,το Γ.Ν Λακωνίας έχει να δηλώσει τα εξής:

Χτες Κυριακή 12 Αυγούστου και τις απογευματινές ώρες,ο κ. Γιάνναρος προσήλθε στο Κ.Υ Αρεόπολης αναφέροντας δήγμα στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού του,χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει την αιτία. Τον εξέτασε ο Διευθυντής του Κ.Υ κ. Μαριόλης,του παρεσχέθησαν οι πρώτες βοήθειες,του εξηγήθηκε ότι χωρίς σαφείς ενδείξεις για τα άιτια,μόνο υποθέσεις μπορεί να κάνει κανείς (σκορπιός,φίδι,αγκάθι…)του χορηγήθηκε αντιβίωση και κορτιζόνη για καθαρά προληπτικούς λόγους,αφού η κλινική του εικόνα ήταν άριστη και αποχώρησε ευχαριστώντας γιατρό και προσωπικό.Δεν τέθηκε ούτε από τον θεράποντα-αφού δεν υπήρχε κλινικός λόγος- αλλά ούτε και από τον ίδιον ζήτημα χορήγησης αντιοφικού ορού.

Παρατήρηση πρώτη:

Οι αντιοφικοί οροί δεν είναι ούτε στραγάλια να διατίθενται στα μαγαζιά τουριστικών ειδών,ούτε αποφασίζει ο οποιοσδήποτε άλλος πλην του θεράποντος,αν θα τους χορηγήσει η όχι,με δεδομένες τις ενδεχόμενες παρενέργειες και τις σαφείς οδηγίες για την απολύτως αναγκαία χρήση τους.Αποτελούν αυστηρά νοσοκομειακό σκεύασμα.

Παρατήρηση δεύτερη:

Τα φαρμακεία των Ν.Μ Σπάρτης,Μολάων αλλά και του Κ.Υ Νεάπολης,διαθέτουν αντιοφικούς ορούς τόσους όσους προσδιορίζει η νομοθεσία ότι υποχρεούνται να διαθέτουν,και κανείς μα κανείς δεν αιτήθηκε διάθεσή τους,ούτε υπήρξε στιγμή έλλειψής τους.

Παρατήρηση τρίτη:

Το Κ.Υ Αρεόπολης προ εικοσαημέρου, διακόμισε περιστατικό ασθενούς με δήγμα αποδεδειγμένα οχιάς, νοσηλεύτηκε στην Ν.Μ Σπάρτης, χορηγήθηκε αντιοφικός ορός διότι έτσι έκριναν οι θεράποντες, με θετική έκβαση για την υγεία του ασθενούς.

Παρατήρηση τέταρτη:

Μεσούντος του Αυγούστου,να επιστρατεύεις ακόμη και τα φίδια για να κάνεις φτηνή και χυδαία αντιπολίτευση,δείχνει εκτός την ένδεια επιχειρημάτων,και το επίπεδο του καταγγέλλοντος,αφού θυσιάζει την εικόνα της υγειονομικής επάρκειας της τουριστικής περιοχής της Μάνης,εν ονόματι του να κερδίσει μερικά likes παραπάνω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία αρέσκεται να εκτονώνεται.Ας συκοφαντήσουμε το σύστημα Υγείας,με ότι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει αυτή την περίοδο για τον τουρισμό της περιοχής,προκειμένου να κερδίσουμε τις εντυπώσεις,να συκοφαντήσουμε Υπουργούς και δομές Υγείας.

Χτυπήσατε όμως λάθος πόρτα κ. Γιάνναρε. Γιατί και η Μάνη ξέρει τον Μαριόλη και το Κ.Υ της Αρεόπολης, αλλά και τις Ν.Μονάδες του Νομού.
Υπάρχει όμως και η Δικαιοσύνη στην οποία και θα προσφύγουμε,γιατί η συκοφαντία τιμωρείται από την αρχαιότητα κ. Γιάνναρε.
Σας ευχόμαστε ολόψυχα καλή παραμονή-αν είστε ακόμη εδώ-και του χρόνου με το καλό… Αλήθεια που προσγειώθηκαν οι φίλοι σας από την Αθήνα, αφού απογειώθηκαν όπως λέτε για να σας φέρουν τον ορό;

13 Αυγούστου 2018

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ. Ν ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σωτήρης Μπότσιος.