Ο μπερδεμένος …ΕΟΠΥΥ!

  • Iatropedia
Δεν είναι μόνο οι γιατροί και οι εργαζόμενοι που διαμαρτύρονται για τον τρόπο λειτουργίας του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ. Προβλήματα αντιμετωπίζουν ακόμη και οι υπουργοί όπως αναφέρουν πληροφορίες καθώς μεταξύ άλλων ο τρόπος χρηματοδότησης του φορέα γεννά αγκάθια για τους διοικούντες.

Πόσο σοφό μπορεί να είναι ένας κράτος ότι δημιουργεί έναν νέο φορέα και εκτός από τα προβλήματα σε γιατρούς και ασθενείς δημιουργεί και στον …εαυτό του; Ιδού το ερώτημα.

Και η κυβέρνηση έκανε ότι είναι δυνατό για να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες υγείας στους έλληνες πολίτες.

Για του λόγου του αληθές ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί παρά τους αλλεπάλληλους νόμους και τις υπουργικές αποφάσεις να διοικείται από …δύο υπουργεία. Το υπουργείο Εργασίας και το Υπουργείο Υγείας.

Από τη μία χρηματοδοτείται από το Εργασίας καθώς δεν έχουν ακόμη διαχωρισθεί οι κλάδοι υγείας από αυτούς της ασφάλισης και από την άλλη ρυθμίζεται και ελέγχεται από το Υγείας.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ακόμη και συγκρούσεις μεταξύ των στελεχών των δύο υπουργείων για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ.

Δικαιολογημένα αν σκεφτεί κανείς ότι το μεν υπουργείο Εργασίας κοιτά κυρίως τις δαπάνες σε σχέση με τα ασφαλιστικά Ταμεία, το δε υγείας εστιάζει στον τρόπο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Η σύγχυση που προκαλείται είναι βέβαιον που για άλλη μια φορά έχει ως θύματα τους 9 εκατ. ασφαλισμένους που λαμβάνουν υπηρεσίες υγείας από τον ΕΟΠΥΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

γιατροί ούτε για δείγμα στον ΕΟΠΥΥ

στον ΕΟΠΥΥ δωρεάν αλλά χωρίς γιατρούς

προυπολογισμός τσεκούρι για υγεία και ασθενείς