Ο “μεγάλος αδερφός” μπαίνει στο ΕΣΥ! Τι θα καταγράφει

  • Iatropedia
Ξέφραγο αμπέλι είναι εδώ και χρόνια το ΕΣΥ καθώς υλικά μπαίνουν και βγαίνουν στα νοσοκομεία χωρίς κανείς να γνωρίζει που κατευθύνονται.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Με χαρτί και καλαμάρι θα καταγράφεται στο άμεσο μέλλον ότι μπαίνει και ότι βγαίνει από τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης προωθεί ένα νέο ενιαίο σύστημα καταγραφής όλων των υγειονομικών υλικών που μπαίνουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ειδικότερα στα πρότυπα του πιλοτικού προγράμματος που ισχύει σήμερα στο νοσοκομείο “Αγία Όλγα”, τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει η καταγραφή όλων των υλικών που υπάρχουν σήμερα στις αποθήκες των νοσοκομείων.

Στη συνέχεια αφού αποτιμηθεί η αξία τους, θα ενσωματωθούν σε ένα ηλεκτρονικό πρόγραμμα. Στη συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα θα καταγράφεται από το βαμβάκι μέχρι το ακριβό καρδιολογικό υλικό που μπαίνει στο νοσοκομείο.

Ταυτόχρονα θα γίνεται καταγραφή όλης της πορείας του υλικού από τις αποθήκες μέχρι τον τελικό αποδέκτη που είναι ο ασθενής.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα και από το 1982 οπότε και δημιουργήθηκε το ΕΣΥ δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία επίσημη καταγραφή υλικών στα νοσοκομεία με εξαίρεση το πιλοτικό πρόγραμμα καταγραφής που γίνεται στο Αγία Όλγα.

Οι μέχρι τώρα καταγραφές περιορίζονται κυρίως σε χειρόγραφα έγγραφα τα οποία μάλιστα σε πολλά νοσοκομεία χάνονται κάπου στη …διαδρομή.

Παλαιότερα μάλιστα στα γραφεία των προμηθειών των νοσοκομείων τα έγγραφα για τους διαγωνισμούς και τις αγορές ήταν τοιχοκολλημένα κάπου στους διαδρόμους των υπογείων…

Ίσως δε είναι τυχαίο ότι τα “πιράνχας” έκαναν πάρτι σε βάρος του συστήματος και των ασθενών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κάθε ασθενείς και φάκελος! Τι θα ανακοινώσει ο Βορίδης για τους ασφαλισμένους

Τρόικα στο υπ.Υγείας! Τι άλλο θα “κόψει”! Όλη η καυτή ατζέντα

Πόσο θα πάει η δαπάνη για φάρμακα το 2015;

Στον αέρα το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Οι νέες οδηγίες Βορίδη για τις συνταγές φαρμάκων