Ο Α. Λοβέρδος στην αντεπίθεση για τα σκάνδαλα στην Υγεία- Ζητεί να καταθέσει στην Εξεταστική

  • Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Τάραξε τα ... νερά σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, τ. υπουργός Εργασίας και τ. υπουργός Υγείας, με αίτηση που υπέβαλε για άμεση κατάθεσή του στην "Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014".

Δείτε παρακάτω τι αναφέρει στην αίτησή του ο κ. Λοβέρδος:

Προς:

κ.Αντώνη Μπαλωμενάκη,

Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014

Στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής ακούστηκαν, για θέματα γνωστά στη Βουλή και την Δικαιοσύνη από το 2011 και το 2012 ήδη, αιτιάσεις ανυπόστατες, αντιφατικές και ορισμένες φορές στερούμενες σοβαρότητος από ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι καταφανές ότι με την επιστράτευση ενός τέτοιου ανθρώπου επιχειρείται η εξυπηρέτηση συγκεκριμένων και ολοφάνερων πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Λόγοι πολιτικής δεοντολογίας αλλά και εντιμότητας επιβάλλουν, μετά τις τρεις αυτές συνεδριάσεις, να ακουστούν οι υπουργοί Υγείας που είχαν την εποπτεία της λειτουργίας του Ερρίκος Ντυνάν.

Ως υπουργός Υγείας την περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως τον Μαίο του 2012  ζητώ να καταθέσω στην Επιτροπή σας στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση, δηλαδή σε αυτή της 22ας Ιουνίου 2017. Και αν αυτό δεν είναι δυνατόν,  τότε στη μεθεπόμενη συνεδρίασή σας, όποτε αυτή προσδιοριστεί.

Άλλως, αν αφεθεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις σας και στις καταθέσεις των διατελεσάντων υπουργών Υγείας, και σε κάθε περίπτωση στη δική μου κατάθεση, η μεθόδευση της  δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων θα καταστεί πέραν από καταφανής και απροσχημάτιστη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ