Ο «κόμπος έφτασε στο χτένι» με τις παράνομες αποκλειστικές στο Νομό Ηρακλείου

  • Iatropedia
Την παρέμβαση των βουλευτών του Νομού Ηρακλείου ζήτησε χθες το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με επιστολή που απέστειλε η διοίκησή του σχετικά με την μάστιγα των "μαϊμού" αποκλειστικών νοσοκόμων στα Νοσοκομεία Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ αλλά και τις συνθήκες εργασίας των πτυχιούχων αποκλειστικών νοσηλευτών-τριών.

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

«Προσαγωγές παράνομων αποκλειστικών νοσοκόμων και αντί αυτές να συμμορφωθούν, βρέθηκαν να εργάζονται το επόμενο πρωινό στο ίδιο νοσοκομείο, περιγελώντας και χλευάζοντας την όλη διαδικασία, ενώ η διεύθυνση των νοσοκομείων ήταν ανύπαρκτη…», καταγγέλουν στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι.

Όπως μάλιστα προσθέτουν και μεταδίδει το cretalive.gr, «σας κάνουμε γνωστό ότι στις 9 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου με το Διοικητή των Νοσοκομειακών μονάδων κ. Χαριτάκη Νίκο με αφορμή πρόσφατα περιστατικά σύμφωνα με τα οποία, παράνομα κυκλώματα «λυμένουν» το χώρο. Ο κ. Χαριτάκης δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος άμεσα και θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος για την διασφάλιση των παροχών νοσοκομειακής φροντίδας από εξειδικευμένο προσωπικό αλλά και την ασφάλεια των εν λόγο εργαζομένων .

Τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν με τους αρμόδιους είναι:

-Η πάταξη της παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας.

-Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και έχουν βέβαια να κάνουν με τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, αφού αυτές-οι που αναλαμβάνουν τον ρόλο της αποκλειστικής-ου νοσοκόμας-ου, εφόσον δεν έχουν την σχετική άδεια, δεν έχουν υποβληθεί και στις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις.

-Τα φαινόμενα βίας καθώς εμπλέκονται παράνομα «διακινητές» αποκλειστικών νοσοκόμων ιδιαιτέρως υπηκόων άλλων χωρών.